Τρίτη, 6 Αυγ.
34oC Αθήνα

Η Ρωσία είχε υποψίες ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν για επίθεση κατά την παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού – Ενημέρωσε Ουάσινγκτον

Η Ρωσία είχε υποψίες ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν για επίθεση κατά την παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού – Ενημέρωσε Ουάσινγκτον

Υποψίες ότι η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση κατά της Ρωσίας κατά την παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού, την οποία παρακολούθησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα, είχε η Μόσχα και επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον, όπου μετέφερε τις ανησυχίες της.

Η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες αποτελούν κρατικό απόρρητο και δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε πως οι ανησυχίες για μια τέτοια ενδεχόμενη επίθεση ήταν τόσο έντονες που ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν και μοιράστηκε τις υποψίες αυτές.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Όστιν είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Μπελούσοφ στις 12 Ιουλίου για μια μυστική ουκρανική επιχείρηση κατά της Ρωσίας, που η Μόσχα θεωρούσε ότι έχει την έγκριση των ΗΠΑ.

Οι Times επικαλέστηκαν δύο μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, που φέρονται να δήλωσαν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν έκπληξη στους αξιωματούχους στο Πεντάγωνο και ότι οι ίδιοι δεν είχαν γνώση για κάποια τέτοια συνωμοσία.

Ωστόσο, οι ρωσικές ανησυχίες ελήφθησαν αρκετά σοβαρά και η Ουάσινγκτον επικοινώνησε με την Ουκρανία και προειδοποίησε το Κίεβο ότι, εάν σχεδίαζε τέτοια επιχείρηση, δεν θα έπρεπε να την πραγματοποιήσει. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις