Τετάρτη, 7 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σε 1.339 + 244 προσλήψεις προχωρά φέτος η ΔΕΗ στις λιγνιτικές περιοχές με κριτήριο εντοπιότητας

Σε 1.339 + 244 προσλήψεις προχωρά φέτος η ΔΕΗ στις λιγνιτικές περιοχές με κριτήριο εντοπιότητας

Η ΔΕΗ στηρίζει την τοπική κοινωνία στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας εφαρμόζοντας το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και επανακατάρτισης.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετικό έγγραφο που μεταβιβάστηκε στη Βουλή, στόχος για το σύνολο του φετινού έτους είναι να προχωρήσει σε συνολικά 1.339 προσλήψεις ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις στις λιγνιτικές περιοχές. Επίσης, θα προσληφθούν άλλα 244 άτομα ανειδίκευτου προσωπικού με συμβάσεις 60 ημερομισθίων για την κάλυψη έκτακτων εποχιακών αναγκών σε θέσεις της συμβατικής παραγωγής.

Τονίζεται επίσης ότι με το νέο πλαίσιο προσλήψεων πραγματοποιήθηκαν ήδη 244 προσλήψεις έκτακτων ως το Μάρτιο του 2024, εκ των οποίων 117 στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι είναι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι στις προσλήψεις εφαρμόζεται το κριτήριο της εντοπιότητας, που στην πράξη προβλέπει τα εξής:

  1.  Α’ βαθμός εντοπιότητας: 300 μόρια για τους δημότες δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων από τις οποίες απαλλοτριώθηκαν ή αγοράσθηκαν εκτάσεις για τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των μονάδων της επιχείρησης.
  2. Β’ βαθμός εντοπιότητας: 200 μόρια για τους δημότες των υπολοίπων δημοτικών-τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας που είναι εγκατεστημένος ο σταθμός παραγωγής ή το ορυχείο.
  3. Γ’ βαθμός εντοπιότητας: 100 μόρια για τους δημότες των πλησιέστερων στις εγκαταστάσεις των σταθμών παραγωγής-ορυχείων δημοτικών ενοτήτων.
  4. Δ’ βαθμός εντοπιότητας: 50 μόρια για τους δημότες των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων των δήμων του νομού που είναι εγκατεστημένος ο σταθμός ή το ορυχείο.

Μέσω των παραπάνω κριτηρίων εξασφαλίζεται ένας πιο δίκαιος τρόπος πρόσληψης που προάγει την τοπική ανάπτυξη.

Τέλος, η ΔΕΗ φροντίζει για την επαγγελματική κατάρτιση των κατοίκων. Στη Δ. Μακεδονία λειτουργεί από το 2018 το ΙΙΕΚ Ενεργειακό Ινστιτούτο με προγράμματα εστιασμένα στον τομέα της ενέργειας.

Επιπρόσθετα, αναπτύσσει συμπληρωματικά προγράμματα επανακατάρτισης (reskilling/upskilling) για την περαιτέρω επαγγελματική ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της και έργα πράσινης ανάπτυξης που δημιουργούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις