Τρίτη, 6 Αυγ.
33oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε γήπεδο γκολφ – Στο παρά πέντε γλίτωσε ένας παίκτης

ΗΠΑ: Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε γήπεδο γκολφ – Στο παρά πέντε γλίτωσε ένας παίκτης

Αυτό κι αν είναι θαύμα. Ένας άντρας λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν είδε ένα αεροπλάνο να έρχεται κατά πάνω του, μετά από αναγκαστική προσγείωση σε ένα δημοφιλές γήπεδο γκολφ στο Σακραμέντο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το απόγευμα της Κυριακής (04.08.2024).

Βίντεο που κατέγραψε το συμβάν, δείχνει το μονοκινητήριο Piper PA-28 να πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στο γήπεδο του γκολφ στις ΗΠΑ, να χτυπάει στο έδαφος και να γλιστράει σε έναν δρόμο προτού χτυπήσει σε ένα παρακείμενο κατάστημα.

Σύμφωνα με το latimes.com, η ουρά του αεροπλάνου πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τον παίκτη του γκολφ, ο οποίος είδε τον χάρο με τα μάτια του.

«Είναι αρκετά αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Justin Sylvia της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σακραμέντο. «Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος χώρος στάθμευσης ακριβώς δίπλα του και από την άλλη πλευρά είναι ο αυτοκινητόδρομος».

Είπε ότι ο πιλότος κατάφερε να αποφύγει να χτυπήσει και ένα μεγάλο δέντρο που βρισκόταν στο γήπεδο.

«Όταν οι μονάδες μας έφτασαν στο σημείο, είδαν καύσιμα να διαρρέουν από το αεροσκάφος», είπε.

Τόνισε επίσης ότι ο πιλότος στεκόταν έξω από το μονοκινητήριο, και πως ευτυχώς κανένας παρευρισκόμενος δεν τραυματίστηκε.

Ο Sylvia σημείωσε επιπλέον, ότι μίλησε με τον πιλότο, ο οποίος του είπε ότι είχε απογειωθεί από το κοντινό αεροδρόμιο και βρισκόταν 400 πόδια στον αέρα όταν παρουσίασε «βλάβη του κινητήρα».

«Έπρεπε να προσγειώσει το αεροσκάφος και είδε το γήπεδο του γκολφ», είπε.

Ο πιλότος υπέστη ένα πολύ μικρό κόψιμο στο χέρι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από πυροσβέστες. Παραπονέθηκε επίσης και για συμπτώματα που έμοιαζαν με άγχος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις