Τρίτη, 6 Αυγ.
33oC Αθήνα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Έγκριση επιδόματος σίτισης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Υπουργείο Ναυτιλίας: Έγκριση επιδόματος σίτισης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το «Επίδομα σίτισης σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2023-2024», ύψους 1.500.000 ευρώ, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη.

Η πράξη καλύπτει τη χορήγηση στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού μεικτής φοίτησης ετήσιου επιδόματος σίτισης το οποίο καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διαβίωσης που συνεπάγεται η φοίτηση στις εν λόγω Ακαδημίες.

Η δράση αφορά σε εκτιμώμενο συνολικό αριθμό περίπου 3.288 (με αναγωγή εις το ολόκληρο επίδομα) σπουδαστών των Α.Ε.Ν. μεικτής φοίτησης Μακεδονίας, Ηπείρου, Κύμης, Ιονίων Νήσων, Χίου, Ύδρας, Οινουσσών, Σύρου, Κρήτης και Καλύμνου.

Η έγκριση της χρηματοδότησης γίνεται στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Υποπρόγραμμα Α΄: «Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής)», που εμπίπτει στον Αναπτυξιακό Στόχο 3 «Κοινωνική Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας 3.5 «Κοινωνικές Επενδύσεις (π.χ. στήριξη της οικογένειας, ενίσχυση προσχολικής αγωγής)».

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις