Τρίτη, 6 Αυγ.
29oC Αθήνα

Φίλιπ Μαξ: «Θα αφήσω την καρδιά μου στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό»

Φίλιπ Μαξ: «Θα αφήσω την καρδιά μου στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό»

Ο Φίλιπ Μαξ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, με τον Γερμανό αριστερό μπακ να τονίζει ότι θα αφήσει τη καρδιά του στο γήπεδο για το «τριφύλλι». Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την μεταγραφή του στη χώρα μας για λογαριασμό των Κυπελλούχων Ελλάδας. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Φίλιπ Μαξ για την επόμενη 3ετία, με τον έμπειρο παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή για τους «πράσινους». Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις ο Γερμανός αριστερός μπακ δεν έκρυψε τη χαρά του που θα αγωνίζεται με τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα λόγια του Μαξ

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματά σου για τη μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό;

«Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τον ατζέντη μου, με τους ανθρώπους του συλλόγου. Τώρα είμαι επιτέλους εδώ, είμαι χαρούμενος κι ανυπομονώ για τους πρώτους αγώνες μου με την ομάδα».

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν πληροφορήθηκες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Η πρώτη σκέψη είναι πως πρόκειται για μία μεγάλη, ιστορική ομάδα, απ’ τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, με πολύ ενέργεια και καρδιά, με δίψα για να φτάσει στην επίτευξη μεγάλων στόχων. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για μένα, να είμαι μέρος αυτού του πλάνου, αυτού του όμορφου συλλόγου, της όμορφης ομάδας. Ανυπομονώ να έρθουν οι πρώτοι αγώνες, να γνωριστώ με όλους τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω την ομάδα».

Προσπάθησες να βρεις πληροφορίες για το ελληνικό Πρωτάθλημα, τη νέα σου ομάδα;

«Τα προηγούμενα χρόνια με την Αϊντχόβεν και την Άιντραχτ αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ, οπότε ξέρω πολύ καλά την ελληνική κουλτούρα, γνωρίζω ότι ο κόσμος ενθουσιάζεται και δίνει πολλή ενέργεια για να υποστηρίξει την ομάδα του. Αυτό ταιριάζει στο δικό μου ποδοσφαιρικό στυλ, να δίνω τα πάντα και να αφήνω την καρδιά μου στο γήπεδο. Αυτό θέλω να παρουσιάσω στο γήπεδο. Επίσης ήμασταν συμπαίκτες με τον Τιν Γεντβάι για έναν χρόνο στην Άουγκσμπουργκ. Είχαμε μια σύντομη επικοινωνία πριν συμφωνήσω και άκουσα μόνο θετικά λόγια για την πόλη, τον σύλλογο, οπότε δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στον Παναθηναϊκό».

Μετά από τόσα χρόνια στην Bundesliga τι περιμένεις να βρεις στην Ελλάδα;

«Όπως είπα, αντιμετωπίζοντας ελληνικές ομάδες αντίκρισα το πάθος και την ενέργεια, οπότε το περιμένω αυτό. Επίσης είναι δύσκολη η κούρσα τίτλου με δυνατούς αντιπάλους. Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, παρακολούθησα πέρσι τους αγώνες της ομάδας κόντρα στη Μαρσέιγ και την Μπράγκα και βρέθηκε πολύ κοντά στους ομίλους του Champions League. Οπότε περιμένω ένα καλό πρωτάθλημα, καλή ποιότητα και δύσκολους αγώνες. Τα εκτός έδρας παιχνίδια θεωρώ ότι θα είναι δύσκολα, ενώ στους εντός έδρας αγώνες θα έχουμε σίγουρα μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους μας. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάρουμε νίκες και να κερδίσουμε τρόπαια».

Πως θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου;

«Πάντα είναι κάπως δύσκολο να περιγράφω τον εαυτό μου. Προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο. Είμαι αριστερός μπακ, έχω εμπειρίες από διαφορετικά Πρωταθλήματα και διοργανώσεις σε διαφορετικές χώρες. Θα προσπαθήσω να φέρω την εμπειρία μου, να αμυνθώ καλά, να επιτεθώ με σέντρες, να βοηθήσω στην οργάνωση. Αυτά θέλω να κάνω στην αρχή και στη συνέχεια, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό ρυθμό, θα μπορέσω να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα. Αρχικά χρειάζεται δουλειά για να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου, να μάθω πώς θέλουν την μπάλα, να μάθουν πώς θέλω την μπάλα, οπότε αυτά τις πρώτες εβδομάδες είναι αληθινά σημαντικά».

Όταν λήξει το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό, τι ονειρεύεσαι να έχεις πετύχει;

«Όταν έμαθα για την πρόταση, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θέλω να κερδίσω κάποιον τίτλο. Πέρσι η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο. Όλη η ομάδα θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα ξανά μετά από αρκετά χρόνια. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους να φτάσουμε μαζί στην επίτευξη του στόχου. Επίσης θέλω να παίξω σε διεθνή παιχνίδια».

Τι σου προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ένα γκολ, μία ασίστ, ένα σωτήριο τάκλιν;

«Μία καλή μίξη όλων. Αλλά εάν έχω συμμετοχή σε ένα γκολ της ομάδας, δεν έχει σημασία εάν το έχω πετύχει εγώ ή αν έχω δώσει την ασίστ. Στο παρελθόν μου έδινε μεγαλύτερη χαρά να δώσω μία ασίστ, αλλά και να σκοράρω δεν είναι τόσο… κακό (σ.σ. γέλια)».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις