Τρίτη, 6 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Έβλεπα συμπεριφορές να επαναλαμβάνονται και τις δεχόμουν, τα μοτίβα ήταν τα ίδια

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Έβλεπα συμπεριφορές να επαναλαμβάνονται και τις δεχόμουν, τα μοτίβα ήταν τα ίδια

“Αποφάσισα να τα διαχειριστώ όχι απ’ έξω προς τα μέσα αλλά το ανάποδο”, εξομολογήθηκε η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Για τα μονοπάτια που ακολούθησε στη διαχείριση των δυσκολιών την τελευταία οκταετία, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της ζωή, καθώς και τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, μίλησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο.

“Αν εξαιρέσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί οικογενειακά με το φευγιό του μπαμπά, το σπίτι μου ήταν το καταφύγιο μου. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά και ανεξαρτητοποιούνται, στέκονται στα πόδια τους, βλέπω με έναν τρόπο ότι εξελίσσονται σε δυο σωστούς ανθρώπους. Επίσης, μια μεγάλη ευχάριστη αλλαγή ήταν και η ανιψιά μου, η κόρη της αδελφής μου, της Ελίνας, που μπήκε στη ζωή μας. Θέλω να πω ότι έγιναν πολλά μέσα σε αυτή την οκταετία, τα όποια κάποια στιγμή αποφάσισα να διαχειριστώ όχι απ’ έξω προς τα μέσα αλλά το ανάποδο” είπε αρχικά η αγαπημένη πρωταγωνίστρια.

“Να ασχοληθώ δηλαδή με μένα, να κοιτάξω τον εαυτό μου, να καταλάβω τα πράγματα που με ζορίζουν. Έβλεπα συμπεριφορές να επαναλαμβάνονται και τις δεχόμουν. Παρατηρούσα τα μοτίβα να είναι ίδια, οπότε είπα κάποια στιγμή: “Τι γίνεται εδώ; Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι αυτός μου φέρθηκε κάπως – στη δουλειά μου ή στα προσωπικά μου. Τι κάνω εγώ; Τι δεν κάνω;”. Άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο και ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνε”‘.

Σε βοήθησε ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP);

Κοίταξε, δεν είναι τόσο ψυχολογική μέθοδος όσο πρακτική. Προγραμματίζεις τον εαυτό σου, εκπαιδεύεις τον εγκέφαλο σου να σκέφτεται με τέτοιον τρόπο που να σε εξυπηρετεί στη ζωή όσο καλύτερα. Ασχολούμαι με αυτό από το 2010, διαβάζω, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, έχω πάει και στο εξωτερικό για να μάθω περισσότερα. Κατά τη γνώμη μου, μαζί με την ψυχοθεραπεία, είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Κάνω τα τελευταία επτά χρόνια ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Και στον να κατανοήσω τις συμπεριφορές των άλλων.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις