Τρίτη, 6 Αυγ.
29oC Αθήνα

Χασάν Νασράλα για επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει βαθύτερα στη χώρα, ακόμα δεν έχετε δει τίποτα

Χασάν Νασράλα για επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει βαθύτερα στη χώρα, ακόμα δεν έχετε δει τίποτα

Νέες απειλές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Χασάν Νασράλα. Σε διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, προειδοποιεί με χτυπήματα σε αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Φουάντ Σουκρ, επιχειρησιακού αρχηγού της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια, προαναγγέλλοντας επιθέσεις στο Ισραήλ.

Ακόμη, στο διάγγελμά του ο Νασράλα ανακοίνωσε την Τρίτη (06.08.2024), ότι η σιιτική οργάνωση στοχεύει τώρα να χτυπήσει νέες ισραηλινές θέσεις, «βαθύτερα στη χώρα».

Σε ομιλία του ο Νασράλα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ θα απαντήσει «μόνη της ή στο πλαίσιο μιας ενιαίας απάντησης ολόκληρου του άξονα» της αντίστασης, υπό την ηγεσία της Τεχεράνης και η οποία συγκεντρώνει τους συμμάχους της στην περιοχή.

Μιλώντας για το Ισραήλ που σκότωσε τον ανώτερο διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, ο Νασράλα απείλησε ότι οι τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ «δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίποινα που υποσχεθήκαμε, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη».

Αναφερόμενος πιο εκτεταμένα στον θάνατο του Σουκρ, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι η οργάνωσή του υπέστη μεγάλη απώλεια, διαμηνύοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν μας αποδυναμώνει ούτε μας κλονίζει».

Ο θάνατος του διοικητή της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ήταν μεγάλο πλήγμα για τη Χαμάς και τον άξονα της αντίστασης, παραδέχθηκε ακόμα.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές να νικήσουν την αντίσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη» διεμήνυσε ο Νασράλα.

 

«Οι Σιωνιστές θέλουν να σχηματιστεί ένα εβραϊκό κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν τους νοιάζει αν ζουν Παλαιστίνιοι εκεί» υποστήριξε.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν τον μεγάλο κίνδυνο των εγκληματιών Σιωνιστών» πρόσθεσε.

Drones της Χεζμπολάχ χτύπησαν το βόρειο Ισραήλ

Νωρίτερα το μεσημέρι, υπενθυμίζεται ότι στη Ναχαρίγια και την Άκρα στη Δυτική Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, ακούστηκαν πολλαπλές προειδοποιήσεις για επιθέσεις drones.

Συναγερμοί ακούστηκαν, επίσης, στα κιμπούτζ Lochamei HaGetaot, Evron και Regba.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Χεζμπολάχ παραδέχτηκε ότι χτύπησε με drones το αρχηγείο της ισραηλινής ταξιαρχίας Golani, μία ταξιαρχία πεζικού και το αρχηγείο της μονάδας Egoz, μίας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Shraga κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και είχαν απώλειες», είπε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Φουντ Σουκρ, «δεν έχει έρθει ακόμη».

με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις