Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Βεγγαλικά και πανηγυρισμοί στα Γρεβενά για τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Μίλτος Τεντόγλου: Βεγγαλικά και πανηγυρισμοί στα Γρεβενά για τον χρυσό Ολυμπιονίκη

Χαμός έγινε στα Γρεβενά το βράδυ της Τρίτης (7.8.2024) όταν ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Από νωρίς είχε στηθεί γιγαντοθόνη στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, στη γενέτειρα του Μίλτου Τεντόγλου, ώστε οι συντοπίτες του να απολαύσουν την προσπάθεια του Έλληνα άλτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8,48 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Σύμφωνα με το makthes.gr, εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου μέσα από τη γιγαντοοθόνη, που έστησε ο δήμος.

Μόλις ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το χρυσό άλμα όλοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα με την «πτήση» του Ολυμπιονίκη, ενώ δεν έλειψαν και τα πυροτεχνήματα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου γίνεται μόλις ο δεύτερος άλτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που καταφέρνει να κρατήσει τα σκήπτρα του σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις.

 

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το προηγούμενο που κατέκτησε στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021 εν μέσω πανδημίας με κλειστά γήπεδα για τους θεατές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις