Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: Με αγκαλιές και πειράγματα τον υποδέχτηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό

Μίλτος Τεντόγλου: Με αγκαλιές και πειράγματα τον υποδέχτηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες μήκους όλων των εποχών, καθώς χάρισε στην Ελλάδα το έβδομο μετάλλιο και το πρώτο της χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο 25χρονος από τα Γρεβενά, έγραψε χθες (06.08.2024) ιστορία στο «Stade de France» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μετά τον θρίαμβο των 8 μέτρων και 48 εκατοστών, επέστρεψε τα ξημερώματα στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή. Εκεί, τον υποδέχτηκαν θερμά ο προπονητής του, ο κορυφαίος Γιώργος Πομάσκι, η πρόεδρος του Σέγας, Σοφία Σακοράφα αλλά και άλλα μέλη της Greek Team.

Ιδιαίτερη ήταν η αγκαλιά που δέχτηκε από τον κολλητό του φίλο, Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος παρακολουθούσε με αγωνία την προαπάθεια του από τις κερκίδες.

Δεν έλειψαν και τα πειράγματα, με πολλούς να σχολιάζουν τη δήλωσή του πως δεν ήταν «τόσο καλός», αλλά κατάφερε να κερδίσει το χρυσό. 

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση του κόσμου πριν και μετά το χρυσό στο Παρίσι.

«Νιώθω τη χαρά. Βλέπω πολλά σχόλια, πολλά βίντεο, φωτογραφίες και μηνύματα. Μου αρέσουν αυτά. Χαίρομαι που κατάφερα να ευχαριστήσω τους Έλληνες που παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να σας κάνω περήφανος, όπως και τα άλλα παιδιά. Είτε πήραν μετάλλιο είτε όχι», ανέφερε αρχικά.

«Μας ανεβάζει αυτό. Ελπίζω να δώσω τη θέληση για να αγωνιστούν ακόμα καλύτερα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις