Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ο λόγος που ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά

Ο λόγος που ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις μπήκε ξανά στα βιβλία της ιστορίας, αφού κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κατά 1 εκατοστό για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον τελικό του άλματος επί κοντώ ανδρών.

Η 24χρονος Ντουμπλάντις κατάφερε στο «Stade de France» να γράψει ιστορία για μια ακόμη φορά, βελτιώνοντας το προσωπικό του ρεκόρ, αφού νωρίτερα είχε εξασφαλίσει με άνεση το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σουηδός έχοντας εξωγήινες επιδόσεις  κατέρριψε το ολυμπιακό ρεκόρ των 6,03 μέτρων πηδώντας με ευκολία τα 6,10 μέτρα, ωστόσο στη συνέχεια είχε και συνέχεια.

Αποτυγχάνοντας στην πρώτη του προσπάθεια στα 6,25 μέτρα – ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο στο Diamond League στην Κίνα – έκανε μια δεύτερη δοκιμή, στην οποία και πάλι βγήκε άκυρος. Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με την τρίτη και… φαρμακερή έφτασε στο πολυπόθητο άλμα στα 6,25 μ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί γιατί ο Ντουμπλάντις επιλέγει να σπάει το ρεκόρ του κάθε φορά κατά ένα εκατοστό, με την απάντηση να δίνει η γνωστή ιστοσελίδα «Forbes».

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι αθλητές λαμβάνουν ένα ύψους 100.000 για κάθε φορά που καταρρίπτουν το παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που ο ίδιος θέλει να εκμεταλλευτεί. Ωστόσο υπάρχει σχετικός κανονικός, που προβλέπει ότι ο αθλητής θα ανταμειφθεί μόνο μία φορά στη συνάντηση που το έσπασε.

Με λίγα λόγια ο Σουηδός υπεραθλητής θέλει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του και να βγάλει αρκετά χρήματα από τα παγκόσμια ρεκόρ που καταρρίπτει, έχοντας παράλληλα διαλύσει τον συναγωνισμό.

 

Μένει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ντουπλάντις και πόσο θα καταφέρει να ανεβάσει το ρεκόρ του στο μήκος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις