Τετάρτη, 7 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ελίνα Τζένγκο: Με βλέπω στα μετάλλια αν παραμείνω όπως σήμερα

Ελίνα Τζένγκο: Με βλέπω στα μετάλλια αν παραμείνω όπως σήμερα
Eurokinissi

Τη μεγάλη της χαρά για την πρόκρισή της στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε η Ελίνα Τζένγκο, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμη να διεκδικήσει ένα από τα τρία μετάλλια.

Η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 63,22 προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοσή της για φέτος.

«Ήξερα ότι μπορούσα να βγάλω μια τέτοια επίδοση και το κατάφερα. Παρέμεινα ψύχραιμη, συγκρατήθηκα και μπήκα όπως έπρεπε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και τρισευτυχισμένη που στην πρώτη μου Ολυμπιάδα θα βρίσκομαι στον τελικό. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Είναι προκριματικοί και είναι το γήπεδο γεμάτο, δεν βλέπεις ούτε μια άδεια θέση. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει πάρα πολύ για ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε

«Ο κόουτς πιστεύει πάρα πολύ σε μένα, ξέρει ότι μπορώ να το κάνω, στενοχωριέται που λόγω του άγχους μου, μερικές φορές καταστρέφω τον εαυτό μου, αλλά μαζί προσπαθούμε πάρα πολύ για αυτό το αποτέλεσμα και όταν μας βγαίνει, το κλάμα έρχεται επειδή νιώθουμε αυτή την ανακούφιση ότι το καταφέραμε», υπογράμμισε.

«Η έκτη θέση στη Ρώμη με πείσμωσε σε ένα μεγάλο βαθμό. Θα προσπαθήσω να είμαι και στον τελικό τόσο συγκρατημένη και συγκεντρωμένη όπως ήμουν τώρα στον προκριματικό και να ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται αυτή την πανέμορφη εμπειρία», σχολίασε.

«Αν παραμείνω έτσι όπως ήμουν σήμερα, βλέπω τον εαυτό μου στα μετάλλια. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη και το ξέρω και μας έχει βγει και στις προπονήσεις. Πρέπει να δουλέψω αυτές τις δύο μέρες που μου απομένουν ψυχολογικά, να μπορέσω να το διαχειριστώ και όλα θα πάνε καλά», επισήμανε.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους», σημείωσε για τη στήριξη που έχει από τους Έλληνες φιλάθλους, ευχαριστώντας τους για τη θετική ενέργεια που, όπως είπε, στέλνουν, στους Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις