Τετάρτη, 7 Αυγ.
33oC Αθήνα

Κρήτη: Πώς βρέθηκε νεκρός ο 32χρονος πυροσβέστης – «Το φαράγγι χρειάζεται προσοχή γιατί γλιστράει»

Κρήτη: Πώς βρέθηκε νεκρός ο 32χρονος πυροσβέστης – «Το φαράγγι χρειάζεται προσοχή γιατί γλιστράει»
creta24.gr

«Το συγκεκριμένο φαράγγι δεν είναι επικίνδυνο, απλά έχει ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή γιατί γλιστράει, πρέπει να φοράνε ειδικά παπούτσια όσοι το διασχίζουν, το επισκέπτονται και πολλοί τουρίστες», αναφέρει στο newsit.gr άνθρωπος που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 32χρονου πυροσβέστη που ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά του Κουρταλιώτικου φαραγγιού στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο 32χρονος πυροσβέστης Χριστόφορος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στην Κρήτη, ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (06.08.2024) πεζοπορία στην περιοχή μαζί με μία φίλη του στο Ρέθυμνο.

«Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν να διασχίσουν το φαράγγι πεζοπορικά, το οποίο το γνώριζαν καλά γιατί και οι δύο από εδώ είναι και κάνανε μπάνιο στον καταρράκτη. Για να φύγει κανείς από το σημείο που βρισκόταν οι δύο νέοι, δύο ήταν οι τρόποι. Ο ένας να πάνε από το πλάι και ο άλλος μέσα από το νερό», εξηγεί ο στο newsit.gr o άνθρωπος που συμμετείχε στις έρευνες.

«Η κοπέλα πήγε από το πλάι, προπορεύτηκε του 32χρονου, ο οποίος πήγε μέσα από το νερό. Κάποια στιγμή είδανε την διαφορά
της απόστασης που υπήρξε ανάμεσα τους και δώσανε σημείο συνάντησης στο γεφυράκι», συμπληρώνει και συνεχίζει: 

«Όταν το κορίτσι έφτασε εκεί τον περίμενε όμως η ώρα περνούσε και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας της νεαρής με τον σύντροφό της δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν είχε σήμα».

Η ίδια ενημέρωσε τις Αρχές γύρω στις έξι το απόγευμα και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να «χτενίζουν» την περιοχή.

Δυστυχώς ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός σε σημείο στην ευρύτερη περιοχή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις