Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Όλι Ρεν (ΕΚΤ): «Υπερβολική» η αντίδραση των χρηματιστηριακών αγορών

Όλι Ρεν (ΕΚΤ): «Υπερβολική» η αντίδραση των  χρηματιστηριακών αγορών

Η πρόσφατη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ήταν μια «υπερβολική αντίδραση», σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Όλι Ρεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Η δική μου αντίληψη είναι ότι επρόκειτο για μια υπερβολική αντίδραση των δυνάμεων της αγοράς σε συνθήκες αβεβαιότητας και ισχνής ρευστότητας στην αγορά κατά την περίοδο των διακοπών, όχι τόσο λόγω ζητημάτων που προκύπτουν από τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας», δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ.

Σε ομιλία του που δημοσιεύθηκε σήμερα (7.8.2024) από την Τράπεζα της Φινλανδίας, ο Ρεν δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει «σχετικά ισχυρή», παρόλο που τα στοιχεία για την απασχόληση του Ιουλίου -που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (2.8.2024) – δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Οι κεντρικές τράπεζες δεν τείνουν να αντιδρούν σε μεμονωμένες μεταβολές της αγοράς, δήλωσε ο Ρεν, προσθέτοντας ότι και η ΕΚΤ συνεχίζει να παρακολουθεί «άγρυπνα» την εξέλιξη της συνολικής εικόνας της οικονομίας όσον αφορά τη σταθερότητα των τιμών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις