Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Εθνική Μπάσκετ: Επέστρεψε εν μέσω αποθέωσης στην Αθήνα – «Δώσαμε το 100%»

Εθνική Μπάσκετ: Επέστρεψε εν μέσω αποθέωσης στην Αθήνα – «Δώσαμε το 100%»
EUROKINISSI

Επέστρεψαν οι παίκτες της Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών στην Αθήνα μετά την μάχη που έδωσαν για πρόκριση στους «4» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ για πρώτη φορά στην Ιστορία της…

Παρά το «μαγικό» πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκε με 21-11, η Εθνική Μπάσκετ ηττήθηκε με 76-63, από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά, στο «Μπερσί». Οι Έλληνες διεθνείς γύρισαν στην Αθήνα σήμερα (07.08.2024) και μίλησαν για την εμπειρία που έζησαν στο Παρίσι αλλά και για τους αγώνες που κρίθηκαν στη λεπτομέρεια.

Οι παίκτες αναφέρθηκαν στην συγκίνηση, το τέλειο κλίμα και έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον της Εθνικής στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, μετά την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών είπε: «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, όλοι μας πήγαμε για πρώτη φορά, το περιμέναμε πώς και πώς και ξέρουμε πόσο είχαμε δουλέψει για να φτάσουμε εκεί. Ελπίζω να το απόλαυσε όλη η χώρα μαζί μας. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, δεν ήμασταν στο Παρίσι με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, αλλά παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών.

Κάναμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι, δείξαμε πάρα πολύ καλό πρόσωπο στο Προολυμπιακό Τουρνουά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλα τα παιχνίδια δώσαμε και την ψυχή μας και ήμασταν κοντά. Πιστεύω πως κάτι καλό χτίζεται για το μέλλον, το σημαντικό είναι πως υπάρχει και πάλι αυτή η επαφή του κόσμου με την Εθνική, έχουν αγαπήσει την ομάδα.

Όλοι θέλαμε να περάσουμε στην τετράδα και ήμασταν στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε, έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες για να κερδίσουμε τη Γερμανία αλλά επιστρέφουμε γεμάτοι και ξέρουμε πως έχουμε δώσει το 100%».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, υπογράμμισε: «Είναι μια προσπάθεια που άρχισε από τις 15 Ιουνίου, με την προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, έδωσε το στίγμα της, κατάφερε να μπει στην οκτάδα του κόσμου κι αυτό λέει πολλά. Υπάρχει και συνέχεια. Ο επόμενος στόχος είναι το Ευρωμπάσκετ του 2025, να πάμε καλά και έχουμε συνέχεια».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε: «Ήταν ένα φανταστικό δίμηνο. Υπήρχε ένα τέλειο κλίμα και θεωρώ ότι παρότι δεν φτάσαμε στην τετράδα χτίστηκε κάτι καλό και έχουμε όλοι ανυπομονησία για την επόμενη φορά. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, αν έπαιζα κι εγώ λίγο καλύτερα θα ήμουν κι εγώ πιο ικανοποιημένος. Θεωρώ πως του χρόνου η ομάδα θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του, ο κόουτς Σπανούλης έχει το ενωτικό στοιχείο σαν χαρακτήρας και το έβγαζε στην ομάδα που ήταν πολύ δεμένη. Γι’ αυτό γύρισα πολύ γεμάτος.

Πολλά μπορούμε να πούμε, λεπτομέρειες έλειψαν σε κάποια παιχνίδια. Η ουσία είναι πως μπήκαν γερές βάσεις, γιατί αυτό έχει ανάγκη η Εθνική και όχι μια διάκριση-φωτοβολίδα. Σίγουρα υπήρχε στενοχώρια μετά την ήττα από τη Γερμανία, αλλά τα κεφάλια ψηλά. Δεν είναι εύκολο να είσαι στην οκτάδα και το μέταλλο αυτό πρέπει να μείνει για χρόνια στην Εθνική ομάδα».

Με ένα ζεστό χειροκρότημα, πολλοί Έλληνες φίλαθλοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποδέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης την αποστολή της Εθνικής Ανδρών, που επέστρεψε από το Παρίσι και την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις