Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα: «Όταν έπαιρνα πόντο ο κόσμος με γιούχαρε, η ξιφασκία είναι ευγενές άθλημα δεν έχουμε τέτοια»

Δώρα Γκουντούρα: «Όταν έπαιρνα πόντο ο κόσμος με γιούχαρε, η ξιφασκία είναι ευγενές άθλημα δεν έχουμε τέτοια»

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα λάθη μου στέρησαν το μετάλλιο» ομολογεί η Δώρα Γκουντούρα.

Στη στιγμή που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αλλά και στο κλίμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα στο στάδιο της ξιφασκίας αναφέρθηκε η η Δώρα Γκουντούρα στη συνέντευξη που έδωσε στο Κ της Καθημερινής και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψωμιάδη.

Τώρα που γύρισες, πήρες τις ανάσες σου και το ξαναβλέπεις, πως το κρίνεις; Διαφορετικά από ό,τι όταν κατέβηκες εκείνη τη στιγμή;

Ναι. Ήμουν σίγουρη πως κάποια πράγματα έχουν γίνει λάθος. Για κάποια άλλα ίσως κι εγώ πάνω στη συναισθηματική μου φόρτιση είχα υπερβάλει. Μίλησα με αρμόδιους διαιτησίας, με τον προπονητή μου, ξαναείδαμε τις στιγμές. Έκανε και μια ένσταση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

Θεωρώ ότι υπήρχαν κάποια λάθη τα οποία δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μου στέρησαν το μετάλλιο, ξέρω όμως ότι θα μπορούσα να έχω μια ευκαιρία για να αλλάξω την τροπή του αγώνα. Ποτέ δεν θέλω να παίρνω παραπάνω χτυπήματα από αυτά που αξίζω, θέλω όμως να παίρνω αυτά για τα οποία παλεύω και κερδίζω.

Πες μου για το κλίμα που επικρατούσε και για τις φωνές του κόσμου. Πως ένιωσες;

Ήταν ένα στάδιο γεμάτο κόσμο που ζητωκραύγαζε για τη Γαλλίδα ενώ, όταν έπαιρνα εγώ πόντο, με γιούχαρε. Ερχόμαστε από ένα ευγενές άθλημα στο οποίο δεν έχουμε ποτέ τέτοιες καταστάσεις.

Το να παίζεις ενώ ο κόσμος σε γιουχάρει είναι κάτι πολύ πρωτόγνωρο για εμάς. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω γιουχάρισμα ενώ παίρνω πόντους.

Δεν με επηρέασε. Το περίμενα ότι μπορεί να πάει έτσι. Έπαιζα με δύο Γαλλίδες, είχα προετοιμαστεί γι’ αυτό μέσα μου. Είχα σκεφτεί ότι δεν θα δώσω σημασία, θα συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις