Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Σοφία Βούλτεψη για την ακρίβεια στα νησιά: Οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα χωριά – Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σοφία Βούλτεψη για την ακρίβεια στα νησιά: Οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στα χωριά – Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν φέτος πολλοί Έλληνες να πάνε διακοπές λόγω της ακρίβειας, ιδίως στα νησιά, σχολίασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης (7.8.24).

Η φράση της κ. Βούλτεψη ότι λόγω της ακρίβειας για διακοπές στα νησιά, οι πολίτες μπορούν να προτιμούν τα χωριά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σίγουρα για όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές για αυτό βλέπουμε και πάρα πολλά χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι της Γερμανία ας πούμε να έρχονται στην Ελλάδα που έχουν δύο συντάξεις, κάνουν οικονομία», είπε και τόνισε πως «δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις».

«Όλες οι χώρες έχουν φτωχούς, δεν υπάρχει ιδανική συνθήκη», είπε ακόμα. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να κάνουν διακοπές σε νησί ή να φτάνουν στα όριά τους για να τα καταφέρουν; Χειροτερεύει διαρκώς η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο παραθερισμός γενικά να μετατρέπεται σε όνειρο, τουλάχιστον για τον έναν στους δύο; Έρχονται από τον Σεπτέμβριο τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα «σαρώσουν» την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα; Καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα οδηγώντας, μεταξύ άλλων δεινών, σε διακοπές τριών και τεσσάρων ημερών;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας μην ανησυχεί άλλο πια ο ελληνικός λαός. Τη λύση την έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο κόσμος μπορεί να πάει στα χωριά του και γενικώς στην “ενδοχώρα”», επισημαίνει.

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Μετά τα “παπαγαλάκια” της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε “απαγορευμένη ζώνη” γι’ αυτούς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις