Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Αυστρία: Χειροπέδες σε 19χρονο τζιχαντιστή που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Αυστρία: Χειροπέδες σε 19χρονο τζιχαντιστή που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
Reuters

Ένας 19χρονος τζιχαντιστής συνελήφθη σήμερα Τετάρτη (7.8.24) από την αστυνομία στην Αυστρία, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας επεσήμανε στην εφημερίδα Kronen Zeitung πως υπήρξε συγκεκριμένη απειλή για επίθεση τζιχαντιστή σε συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη.

«Ένας Αυστριακός, ο οποίος «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη το πρωί στην πόλη Τέρνιτς», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Κλάους Ρουφ.

Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη στη Βιέννη ένας δεύτερος ύποπτος σε σχέση με την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια τις επόμενες ημέρες, ιδίως στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο τριήμερο στη Βιέννη και θα προσελκύσουν περίπου 65.000 θεατές έκαστη, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της βιεννέζικης αστυνομίας Γκέρχαρντ Πιρστλ.

Οι αυστριακές Αρχές έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τζιχαντιστής στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες.

Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο σε αυτήν τη χώρα των 9,1 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις