Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ο Ράφα Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open

Ο Ράφα Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο US Open, που θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου και ότι το επόμενο τουρνουά στο πρόγραμμά του, είναι το Laver Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Ράφα Ναδάλ δίνει πιθανότατα τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του αυτή τη σεζόν και δεν είναι σε θέση να κατεβαίνει σε όλα τα μεγάλα τουρνουά. Έτσι, μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο US Open.

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να είμαι 100% αυτήν την φορά στην Νέα Υόρκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τενίστας.

Οσον αφορά στο Laver Cup, είναι μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε το 2017 με πρωτοβουλία του Ρότζερ Φέντερερ και στην οποία ο περίφημος Ελβετός, έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, ένα διπλό με τον Ράφαελ Ναδάλ, το 2022.

Ο 38χρονος Ναδάλ, προέρχεται από αποκλεισμό στον Β` γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου ηττήθηκε από τον μετέπειτα Ολυμπιονίκη, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Ισπανός αποκλείσθηκε και στον προημιτελικό του διπλού, όπου με συμπαίκτη τον Κάρλος Αλκαράθ, ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς, Κράιτσεκ και Ραμ.

Μετά τον αποκλεισμό του στο απλό, ο Ναδάλ δήλωσε ότι θα έπαιρνε «τις απαραίτητες αποφάσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες βασιζόμενος πάνω απ’ όλα στις επιθυμίες και τα συναισθήματά του».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις