Παρασκευή, 9 Αυγ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στην Ύδρα: Οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που επέβαιναν στη θαλαμηγό έκαναν και μπάρμπεκιου στην παραλία

Φωτιά στην Ύδρα: Οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που επέβαιναν στη θαλαμηγό έκαναν και μπάρμπεκιου στην παραλία

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της φωτιάς στο πευκοδάσος στην Ύδρα. Μία ημέρα πριν, ο πλοίαρχος παραδέχτηκε ότι πέταξε βεγγαλικά.

Yπενθυμίζεται ότι το πευκoδάσος στην Ύδρα έπιασε φωτιά στις 20 Ιουνίου, με τους εμπλεκόμενους που βρίσκονταν μέσα στην θαλαμηγό – πλήρωμα και φιλοξενούμενοι – να αρνούνται τη ρίψη βεγγαλικών.

Μόλις στις 7 Αυγούστου, το MEGA αποκάλυψε ότι ο προφυλακισμένος πλοίαρχος ομολόγησε ότι αυτός έριξε τα βεγγαλικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ωστόσο, τώρα προκύπτει ότι οι επιβάτες έκαναν και μπάρμπεκιου στην παραλία.

Συγκεκριμένα, από τη δεύτερη απολογία του καπετάνιου – την οποία την επιβεβαιώνει στη δεύτερη απολογία του και ο υποπλοίαρχος, αλλά κι άλλα μέλη του πληρώματος – προκύπτει ότι την επίμαχη ώρα είχε οργανωθεί ένα μπάρμπεκιου στην παραλία για τους επιβάτες της θαλαμηγού, οι οποίοι ήταν ολιγάρχες από το Καζακστάν.

«Εγώ είχα πάει σε ένα διπλανό βράχο της παραλίας και για να τους διασκεδάσω άρχισα να εκτοξεύω βεγγαλικά, έφυγε όμως ένα από τα πυροτεχνήματα προς τα πίσω κι έκαψε το δάσος, ενώ τα άλλα πήγαν προς την θάλασσα», φαίνεται να είπε ο καπετάνιος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Όπως είπε ο πλοίαρχος, έκανε προσπάθεια να σβήσει την αρχική εστία της πυρκαγιάς φέρνοντας έναν πυροσβεστήρα, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι είχε βρεθεί ένας πυροσβεστήρας στην πλώρη της θαλαμηγού.

 

Υπενθυμίζεται ότι ενάμιση μήνα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα, ο καπετάνιος της θαλαμηγού ομολόγησε στις 7 Αυγούστου ότι εκείνος πέταξε βεγγαλικά εκείνο το βράδυ, ένα από τα οποία προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά στο νησί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις