Παρασκευή, 9 Αυγ.
27oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-1: Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ολλανδούς το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Άγιαξ 0-1: Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ολλανδούς το «τριφύλλι»
eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι των 2 ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει το κακό του πρώτο διάστημα. Ο Μπέρχουις το γκολ του αγώνα, με το τριφύλλι πλέον να έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του.

Πλέον ο Παναθηναϊκός με αυτή του την ήττα, θα ψάξει την υπέρβαση την Πέμπτη (15/08/24, 21:15) στη «Johan Cruijff Arena» στον επαναληπτικό των 2 ομάδων, με το «τριφύλλι» να έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο, όχι όμως ανάρθρωτο. 

Ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον «αίαντα» να πιέζει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε την αναμέτρηση αρκετά μουδιασμένος. Σταδιακά οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ισορρόπησαν, ωστόσο στο 28΄οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 με τον Μπέρχουις.

Μετά από όμορφη συνεργασία ο Ολλανδός μέσος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι, για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τους μεσοεπιθετικούς του «τριφυλλιού» να μην βρίσκονται σε καλή μέρα.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος έγινε στο 44΄όταν ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με το δεξί και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Πάσβιρ, πριν περάσει άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς βελτιωμένη, με τους ποδοσφαιριστές του Αλόνσο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την ισοφάριση. Πρώτα ο Γερεμέγεφ ο οποίος στο 52΄από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει (υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ), ενώ στη συνέχεια ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άγιαξ με όμορφο τελείωμα, ωστόσο υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρά ποτέ.

Μάλιστα στο 61΄ο Φώτης Ιωαννίδης πέρασε στο παιχνίδι, με όλο το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο πόδι, προκειμένου να αποθεώσει τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στους αγωνιστικούς χώρους.

Παρά την υπεροχή της, η ομάδα του Αλόνσο δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Άγιαξ να παίζει μες το χρόνο και να κρατά το υπέρ της σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μαντσίνι (63’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπερχούις (57’ Χάαι), Κάρλος Φορμπς (56’ Χοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις