Παρασκευή, 9 Αυγ.
32oC Αθήνα

Τουρκία: Δημιουργεί αεροπορική βάση για F-16 και drones απέναντι από Ρόδο και Κω

υπερπτήσεις

Νέα αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου θα σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, δημιουργεί η Τουρκία, απέναντι από την Ρόδο και την Κω.

Η νέα αεροπορική βάση των F-16 που διαθέτει η Τουρκία θα δημιουργηθεί – όπως αναφέρει η τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας – στην περιοχή Νταλαμάν, στην επαρχία Μούγλα.

Στον τουρκικό Τύπο αναφέρονται λεπτομέρειες όπως ότι Διοικητής της νέας αεροπορικής βάσης διορίστηκε ο Ταξίαρχος Γιουσού Καρούκ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί σε υψηλόβαθμη διοικητική θέση της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Η νέα τουρκική αεροπορική βάση θα είναι η έδρα της 16ης Κύριας Βάση Διοίκησης Αεροσκαφών, από την οποία θα αναπτύσσονται όχι μόνον μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Τα τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι η απόφαση για την καινούργια αεροπορική βάση είναι «απάντηση» της Άγκυρας στην «ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των ελληνικών και των αμερικανικών δυνάμεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, τονίζεται ότι η παρουσία των τουρκικών F-16 απέναντι από τα ελληνικά νησιά «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά» και θα προσφέρει νέες δυνατότητες στην εκτέλεση αεροναυτικών και όχι μόνο επιχειρήσεων και αποστολών στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα έχουν ως κύρια περιοχή ευθύνης τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: OnAlert.gr / με πληροφορίες από TRT Haber

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις