Κυριακή, 11 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Κατέκτησαν το Community Shield με 7-6 στα πέναλτι οι «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Κατέκτησαν το Community Shield με 7-6 στα πέναλτι οι «Πολίτες»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 1-0, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε σε 1-1 στο φινάλε του τελικού και το τρόπαιο του Community Shield κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι “Πολίτες” επικράτησαν με 7-6 και πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία.

Μετά από ένα ματς με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκαν τα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό του Community Shiled και εκεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το παιχνίδι ήταν “μοιρασμένο” σε όλη τη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και ευκαιρίες για γκολ, πριν ανοίξει το σκορ για τους “κόκκινους διαβόλους”, ο Γκαρνάτσο με προσωπική ενέργεια και ωραίο σουτ στο 82′.

Οι “Πολίτες” κατάφεραν να ισοφαρίσουν όμως στο 89ο λεπτό, με κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα και έστειλαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Ονάνα να αποκρούει το πέναλτι του σκόρερ της ομάδας του Γκουαρντιόλα, αλλά ο Σάντσο “σημάδεψε” το δοκάρι στη συνέχεια και ο Έβανς σούταρε στα… περιστέρια, δίνοντας την ευκαιρία στη Σίτι να επικρατήσει με 7-6 στη… ρωσική ρουλέτα.

Μετά από μία σειρά τριών χαμένων τελικών έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου στο Community Shield και ξεκίνησε με τρόπαιο τη σεζόν 2024-25 στην Αγγλία.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1: Φερνάντες

0-1: Απόκρουση Ονανά

0-2: Νταλό

1-2: Ντε Μπρόινε

1-3: Γκαρνάτσο

2-3: Χάαλαντ

2-3: Απόκρουση Έντερσον

3-3: Σαβίνιο

3-4: Κασεμίρο

4-4: Έντερσον

5-4: ΜακΤόμινεϊ

5-5: Νούνες

5-6: Μαρτίνες

6-6: Ντίας

6-6: Άστοχος ο Έβανς

7-6: Ακάντζι

Οι συνθέσεις στο Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ (90’+1′ Ακέ) – Ο’ Ράιλι (Νούνιες), Κόβασιτς – Μπομπ (90’+1′ Ντε Μπρόινε), ΜάκΑτι, Ντοκού (63′ Σάβιο) – Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονάνα – Νταλότ, Μαγκουάιρ (59′ Κόλιερ), Έβανς, Μαρτίνες – Κασεμίρο, Μέινοου (59′ Γκαρνάτσο) – Ντιαλό (59′ Πελίστρι), Μάουντ (58′ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ – Φερνάντες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις