Κυριακή, 11 Αυγ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στο Βαρνάβα: Απόκοσμες εικόνες από τον πυκνό καπνό – Σκοτείνιασε ο ουρανός σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας

Φωτιά στο Βαρνάβα: Απόκοσμες εικόνες από τον πυκνό καπνό – Σκοτείνιασε ο ουρανός σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας

Μία συνηθισμένη, δυστυχώς, εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών στην Αττική από τους πυκνούς καπνούς που έχουν καλύψει τον ουρανό από την μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα.

Η φωτιά στο Βαρνάβα, στην βορειοανατολική Αττική, είναι πρώτο trend στην πλατφόρμα X, με δεκάδες χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από διάφορες περιοχές του Νομού όπου είναι ορατός ο πυκνός, μαύρος καπνός.

Η πυρκαγιά στο Βαρνάβα ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (11.08.2024) σε αγροτοδασική έκταση.

Από την περιοχή του Θησείου, τη Μεταμόρφωση, το Μαρούσι, τους Αγίους Αποστόλους ακόμα και από την Εύβοια είναι ορατό το μαύρο σύννεφο καπνού, όπως ενημερώνουν οι χρήστες με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Πεντέλη

Μαρούσι

AP Photo/ Derek Gatopoulos

«βρέχει» στάχτη στη Γλυφάδα

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνιούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, στάλθηκαν από το 112 δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών λόγω της πυρκαγιάς .

Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις