Δευτέρα, 12 Αυγ.
30oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πληγέντες από τη φωτιά στο Βαρνάβα

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πληγέντες από τη φωτιά στο Βαρνάβα
EUROKINISSI

Η φωτιά στην περιοχή του Βαρνάβα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα με την πυροσβεστική και την αστυνομία να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τους πολίτες για την ετοιμότητα 2 κέντρων υγείας και 2 νοσοκομείων.

Τα κέντρα υγείας της Νέας Μάκρης και του Καπανδριτίου αλλά και τα νοσοκομεία Σωτηρία και Γ. Γεννηματάς είναι έτοιμα να περιθάλψουν όσους έχουν υποστεί εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Βαρνάβα Αττικής. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, ενημέρωσε για την αυξημένη ετοιμότητα τους πολίτες που πιθανώς χρειάζονται βοήθεια 

Ο ίδιος έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) γράφοντας: «Κέντρα Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με ιατρούς πλέον των εφημερευόντων.

Ετέθησαν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα το «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες. Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας και 1 γυναίκα ) περιστατικά, που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου, ένας άντρας 67 χρόνων, με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα».

Και συνέχισε: «Επίσης στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο, είναι σε καλή κατάσταση και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλειά σας. Επίσης για την αντιμετώπιση του καπνού έχουμε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες».

Ο υπουργός στην ανάρτησή του πρόσθεσε και εικόνες με οδηγίες και μέτρα για την αποφυγή εισπνοής καπνού και στάχτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις