Τρίτη, 13 Αυγ.
28oC Αθήνα

Γιάννης Τσορτέκης: Τα εργαλεία μου πρέπει να είναι ακονισμένα και ασκημένα στο παρόν

Γιάννης Τσορτέκης: Τα εργαλεία μου πρέπει να είναι ακονισμένα και ασκημένα στο παρόν

“Δεν υπάρχει στον σκληρό μου δίσκο καταγεγραμμένη η οικονομία δυνάμεων” ομολογεί ο Γιάννης Τσορτέκης.

Στην ευθύνη που νιώθει κάθε φορά, με κάθε νέα του θεατρική παράσταση, απέναντι σε κοινό και κριτικούς εστίασε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσορτέκης στη συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στο ΒΗΜΑgazino και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη.

“Υπάρχει μια ευθύνη που με βαραίνει και την οποία όμως δεν μπορώ να αντιληφθώ στο μέτρο του καλού ή του κακού, αλλά μπορώ να την αντιληφθώ στο μέτρο του “τα δίνω όλα ή κάνω οικονομία δυνάμεων”.

Το εάν είναι καλός ή κακός κάποιος είναι συζητήσιμο και υποκειμενικό, το εάν τα δίνει όλα ψυχή τε και σώματι και δεν κρατάει κάτι για εκείνον, πάλι, όχι” εξηγεί αρχικά ο ηθοποιός.

“Το θέατρο είναι κάτι που συντελείται και επισφραγίζεται τη στιγμή που συμβαίνει, οπότε η επιλογή της οικονομίας δυνάμεων είναι επιζήμια τελικά και για τον καλλιτέχνη και για τον θεατή”.

Έχει κάνει ποτέ ωστόσο ο Γιάννης Τσορτέκης οικονομία δυνάμεων στο θέατρο; “Ποτέ και πουθενά. Δεν υπάρχει στον σκληρό μου δίσκο καταγεγραμμένη μια τέτοια πληροφορία.

Από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την τελευταία παράσταση. Τα εργαλεία μου πρέπει να είναι ακονισμένα και ασκημένα στο παρόν”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις