Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Νάντια Κοντογεώργη: Πάντα σοκάρεσαι από μια επιθετική συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο

Νάντια Κοντογεώργη: Πάντα σοκάρεσαι από μια επιθετική συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο

“Μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπρότυπο, να δούμε πρέπει να κάνουμε με την ψυχή μας” δηλώνει η Νάντια Κοντογεώργη.

Στις δύσκολες συνεργασίες και την προσωπική της διαχείριση σε αυτές, με αφορμή και το κίνημα metoo στον χώρο του θεάτρου, αναφέρθηκε η Νάντια Κοντογεώργη στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.

Πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξες ένα μεγάλο ζήτημα για τις κακοποιητικές σχέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Εσύ ήρθες ποτέ αντιμέτωπη με κάποιου είδους κακοποιητική συμπεριφορά και, αν συνέβη, πως τη βίωσες;

Δεν αντιμετώπισα κάτι πολύ σοβαρό, αλλά εννοείται ότι έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που οι προσωπικές τους πεποιθήσεις στα πράγματα και η προσωπική τους ανάγκη ήταν πέρα από την ομαλή συνεργασία. Δηλαδή, νομίζω ότι όλοι στα περιβάλλοντα μας έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που, επειδή έχουν άλυτα δικά τους ψυχικά ζητήματα, προσπαθούν μέσα από τη δουλειά και την εξουσία που τους δίνεται εκεί να καλύψουν αυτές τους τις ελλείψεις.

Αυτό συμβαίνει και μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπρότυπο στο να δούμε και εμείς τι δουλειά πρέπει να κάνουμε με την ψυχή μας και πως μπορούμε να οριοθετούμαστε απέναντι σε αυτό.

Θέτεις τα όρια σου όταν συνεργάζεσαι – συνυπάρχεις με ανθρώπους με τους οποίους αισθάνεσαι ότι πρέπει να το πράξεις;

Καλύτερα από χθες και χειρότερα από αύριο. Σταδιακά. Το προσπαθώ. Κάθε μέρα με μάθημα. Πάντα σοκάρεσαι από μια επιθετική συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο. Για να γίνει αυτοματικά, πρέπει κάθε μέρα να το προσπαθείς.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις