Τρίτη, 13 Αυγ.
27oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας στο Πάτημα Βριλησσίων

Φωτιά στην Αττική: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας στο Πάτημα Βριλησσίων

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η μεγάλη φωτιά στην Αττική καθώς λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα βρέθηκε από πυροσβέστες απανθρακωμένη σορός πιθανόν γυναίκας.

Η σορός, πιθανόν ανήκει σε γυναίκα και βρέθηκε μέσα σε κτίσμα επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων, το οποίο κάηκε στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αττική από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08/2024).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είχε εγκλωβιστεί στην επιχείρηση και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας άνω των 60 ετών, η οποία εργαζόταν σε βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής.

Η άτυχη γυναίκα ήταν αγνοουμένη για αρκετές ώρες σύμφωνα με ενημέρωση από την δημοτική αρχή των Βριλησσίων, όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική, όπως έγινε γνωστό και στην τελευταία ενημέρωση.

Η μεγάλη φωτιά στην Αττική έχει μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αλλά και σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και άλλες περιουσίες σε Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική

 

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Μαραθώνα

Λίγο πριν από τη 01:00 στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους του Μαραθώνα προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Πάντως αυτή την ώρα βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Αττική που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες.

Πυροσβεστική, εθελοντές και κάτοικοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το βράδυ ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά στην Αττική που έκανε περίπου 100.000 στρέμματα από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08/2024).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής «βελτίωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές.

Πλέον δεν έχουμε μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα».

Τόσο στην Πεντέλη όσο και στον Μαραθώνα υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες φωτιάς και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη Νέα Πεντέλη, η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, όμως στην οδό Παύλου υπάρχει μέτωπο της πυρκαγιάς που απειλεί και σπίτια. Στην οδό Κλεισθένους, στις φλόγες τυλίχθηκε επιχείρηση ξυλείας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την περιορίσουν.
Και στο Πάτημα Βριλησσίων συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά. Καλύτερη είναι η εικόνα σε Καλέντζι και Ανατολή.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (12/08/2024) στάλθηκε ακόμη ένα 112, στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα και ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη καθώς υπάρχει ενεργό μέτωπο στο Άνω Σούλι.

Την ίδια στιγμή ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς ζήτησε μεγάλη προσοχή στους ανέμους από τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08/2024) καθώς θα είναι και πάλι ισχυροί, ωστόσο με μικρότερες εντάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως «Στον Μετεωρολογικό Σταθμό του meteo στη Πεντέλη, όπου είχαμε και τις μεγαλύτερες μέσες εντάσεις και ριπές του ανέμου τη Δευτέρα 12/8 , η βαθμιαία εξασθένηση ξεκίνησε γύρω στις 7μμ και ήταν ουσιαστική γύρω στις 9 το βράδυ, όπως είχαμε αναφέρει στη ζωντανή ροή με την κάλυψη της πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη 13/8, οι άνεμοι θα επνέουν Β-ΒΔ και θα είναι σχετικά εξασθενημένοι, αλλά χρειάζεται και πάλι προσοχή διότι ο άνεμος λίγο πριν τα ξημερώματα θα γίνει και πάλι ριπαίος (με μικρότερες όμως εντάσεις απ’ οτι σήμερα).

Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στη φωτιά στην Αττική

Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν συνολικά, ευτυχώς ελαφρά, από την διήμερη μάχη με τη φωτιά στην Αττική.

Οι πυροσβέστες που επιχείρησαν στη φωτιά στην Αττική είναι όλοι ελαφρά τραυματίες, ενώ δυο από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις