Τρίτη, 13 Αυγ.
33oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Άνεμοι έως 6 μποφόρ σήμερα – Νέα ενίσχυση από την Πέμπτη

Φωτιά στην Αττική: Άνεμοι έως 6 μποφόρ σήμερα – Νέα ενίσχυση από την Πέμπτη
Associated Press / Aggelos Barai

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς προβλέπεται και για σήμερα Τρίτη (13.8.2024) στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι θα αρχίσουν ενισχύονται μετά τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Αναστασία Τυράσκη της ΕΡΤ, από το πρωί στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς επικρατεί σχετική άπνοια. Έτσι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων ελπίζουν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα πνέουν 6 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με σημερινή ανάρτησή του οι άνεμοι δεν αποκλείεται να ενταθούν οι άνεμοι εκ νέου από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο:

«Κάπως καλύτερη η κατάσταση σήμερα από πλευράς ανέμων στο νομό Αττικής, παρόλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα συναντάμε ριπές των βοριάδων κοντά στα 7 μποφόρ γι’ αυτό και θα πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα.

Το βράδυ θα πέσουν αρκετά οι εντάσεις των ανέμων όμως αυτό δεν θα πρέπει να μας καθησυχάσει μιας και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βλέπουμε έντονα σκαμπανεβάσματα στις εντάσεις των ανέμων με τα δυσκολότερα ίσως να αφορούν το διάστημα Πέμπτη με Σάββατο.

Καλή δύναμη!»

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

Για το λόγο αυτό το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της χώρας παραμένει σε γενική επιφυλακή και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις