Τρίτη, 13 Αυγ.
35oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Στο μπάνιο βρήκαν απανθρακωμένη την 65χρονη στο Χαλάνδρι – Από κλαδί πεύκου πήρε φωτιά η βιοτεχνία

Φωτιά στην Αττική: Στο μπάνιο βρήκαν απανθρακωμένη την 65χρονη στο Χαλάνδρι – Από κλαδί πεύκου πήρε φωτιά η βιοτεχνία

Μία νεκρή γυναίκα, 100.000 καμένα στρέμματα, σπίτια κι επιχειρήσεις που έγιναν συντρίμμια, είναι ο πρώτος απολογισμός της καταστροφικής φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς στη βορειοοναταολική Αττική, εντοπίστηκε η απανθρακωμένη σορός μίας 65χρονης γυναίκας σε βιοτεχνία στο Χαλάνδρι.

Το Πάτημα του Χαλανδρίου βρέθηκε από χθες το μεσημέρι (12.08.24) στο στόχαστρο της πύρινης λαίλαπας, με τους κατοίκους να βλέπουν σπίτια και περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες.

Η άτυχη 65χρονη εργαζόταν στη βιοτεχνία στο Χαλάνδρι, που έγινε στάχτη και αποκαϊδια, όπως καταγράφεται και στις παρακάτω φωτογραφίες του newsit.gr.

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιχείρηση πήρε φωτιά από ένα κλαδί πεύκου, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Η 65χρονη Νάντια εργαζόταν στη βιοτεχνία για 25 ολόκληρα χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συγκλονισμένος από την τραγωδία, μιλά στο newsit.gr με τα θερμότερα λόγια για την άτυχη γυναίκα, που βρέθηκε απανθρακωμένη στο μπάνιο του μαγαζιού.

«Η Νάντια ήταν αστέρι, ένας άγιος άνθρωπος, πολύ καλή. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα γι’ αυτήν, για το μαγαζί όχι τόσο, ήταν η κακιά στιγμή. Στην τουαλέτα την βρήκαν απανθρακωμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έφυγε, ενώ έβλεπε τι γινόταν με τη φωτιά. Άδικα κάηκε. Ήταν μια χρυσή γυναίκα δεν θα ξαναβρώ σαν αυτήν», δηλώνει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας.

Και συνεχίζει: «Ήταν γύρω στα 65 και καταγόταν από την Μολδαβία. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι σήμερα θα έφευγε και θα γυρνούσε τη Δευτέρα, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί λίγες μέρες ξεκούρασης.

Κανονικά θα σχολούσε στις 12.30 το μεσημέρι όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Επειδή όμως η Νάντια δεν ήθελε να χάσει τα μεροκάματο από τις ημέρες που θα έλειπε, μου ζήτησε να δουλέψει λίγο παραπάνω για λίγες μέρες και να τα συμπληρώσει έτσι. Της είπα ότι δεν χρειάζεται, αλλά επέμενε. Ήταν δουλευταρού και τίμια, ένα αστέρι», περιγράφει.

«Η φωτιά ήρθε από το πάτημα Βριλλησίων και κατέληγε προς τα κάτω προς την Κλησθένους. Πήρε φωτιά το πεύκο και μετά το κλαδί έπεσε πάνω στην επιχείρηση και έγιναν όλα μπουρλότο. Επικρατεί ένα χάος όλα έγιναν κάρβουνο σε λίγα λεπτά», τονίζει.

Και καταλήγει: «Εγώ είχα φύγει από τη δουλειά, πήγα για ύπνο, δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγήκε έξω να φύγει αφού έβλεπε τι γινόταν».

φωτογραφίες και από Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις