Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Τα 12 διαμάντια για την Παγκόσμια Ιστορία διαθέσιμα τώρα στο Ertflix

Τα 12 διαμάντια για την Παγκόσμια Ιστορία διαθέσιμα τώρα στο Ertflix

Το ERTFLIX προσφέρει «διαμάντια» του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, καθώς και σπουδαίες σειρές και εκπληκτικά ντοκιμαντέρ.

Βραβευμένες ταινίες, θρυλικοί σκηνοθέτες, διάσημοι πρωταγωνιστές, αγαπημένες σειρές και ιστορικά ντοκιμαντέρ, όλα δωρεάν διαθέσιμα στο ERTFLIX, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και φορτώνει με επιλογές για κάθε γούστο.

Φέτος το καλοκαίρι, βουτήξτε στο ERTFLIX και απολαύστε κινηματογραφικά διαμάντια και βραβευμένες ταινίες που άφησαν εποχή.

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα από οσκαρικά δράματα μέχρι ξεκαρδιστικές κωμικές απολαύσεις και από αγωνιώδη θρίλερ μέχρι συγκινητικά ρομάντζα.

Περισσότερα από 200 «διαμάντια» του παγκόσμιου κινηματογράφου και 30 πλήρεις ξένες σειρές βρίσκονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, για να σας ψυχαγωγήσουν 24ωρες το 24ωρο.

Ερμιτάζ: Η Δύναμη της Τέχνης

168 χρόνια λειτουργίας. 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Καλώς ήλθατε σε ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου, το «Ερμιτάζ», και ένα απαράμιλλο κινηματογραφικό ταξίδι στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την ποίηση, με ξεναγό τον αγαπημένο Τόνι Σερβίλο.
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο.
Σκηνοθεσία: Μικέλε Μάλι.
Σενάριο: Ντίντι Νιόκι, Τζιοβάνι Πισκάλια.

Δείτε εδώ το «Ερμιτάζ: Η Δύναμη της Τέχνης»

JFK: Πίσω από τον Μύθο

Η τηλεόραση έκανε τον Τζακ Κένεντι την απόλυτη διασημότητα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ωστόσο, o JFK που θυμόμαστε είναι αυτός που δημιούργησε η σύζυγός του, Τζάκι, μετά τον θάνατό του. Από το Air Force One στο Οβάλ Γραφείο μέχρι τον Κήπο των Ρόδων, η Τζάκι Κένεντι σχεδίασε τα σύμβολα της προεδρικής εξουσίας που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

Δείτε εδώ το «JFK: Πίσω από τον Μύθο»

O Αληθινός Τζέιμς Μποντ

Είναι μια ιστορία με ιδεώδη, πεποιθήσεις και προδοσίες. Ο Ρίχαρντ Ζόργκε, από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ρωσίδα, πάλεψε ενάντια στον Χίλτερ και στον Εθνοσοσιαλισμό. Ως κατάσκοπος στην υπηρεσία του Στάλιν έδρασε από την Ιαπωνία, το σύμμαχο της ναζιστικής Γερμανίας. Δεν αποτελεί απλώς την έμπνευση για τον Τζέιμς Μποντ του Ιαν Φλέμινγκ, ήταν ο Τζέιμς Μποντ. Θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο κορυφαίους πράκτορες το 20ού αιώνα και το καλύτερο μυστικό του Στάλιν.

Δείτε εδώ το «O Αληθινός Τζέιμς Μποντ»

Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων

80 χρόνια αφότου ο Χίτλερ κήρυξε τον πόλεμο στην «εκφυλισμένη» τέχνη, η ταινία αποκαλύπτει: Picasso, Matisse, Renoir και Chagall κ.ά. έργα τέχνης κρυμμένα, λεηλατημένα και καταδικασμένα από τους Ναζί, έρχονται επιτέλους στο φως και αποκαλύπτουν στην μεγάλη οθόνη τη ναζιστική εμμονή για τέχνη. Ξεκινώντας από την περίπτωση Gurlitt και την μεγαλειώδη Συλλογή του, ο Τόνυ Σερβίλλο αφηγείται την αληθινή ιστορία των αριστουργημάτων που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Δείτε εδώ το «Χίτλερ Εναντίον Πικάσο και των Άλλων»

Βιέννη, 1918

Η Βιέννη κατοικείται εδώ και αιώνες. Μάλιστα, η ιστορική αυτή πόλη θεωρούταν κάποτε αυτοκρατορική πόλη. Η Βιέννη ήταν η λαμπρή μητρόπολη του πλούτου και του κύρους με πολιτιστικό αντίκτυπο που συναγωνιζόταν το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο. Ήταν μια πόλη που κατακλυζόταν από τις ελίτ. Ωστόσο, με την κατάρρευση της μοναρχίας του Δούναβη το 1918, η εικόνα της πόλης και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπέστησαν μια ξαφνική και δραστική αλλαγή. Η ταινία βασίζεται σε αποκλειστικό αρχειακό υλικό, για να δείξει τις συνθήκες διαβίωσης των Βιεννέζων, για τους οποίους αυτή η ιστορική καμπή ήταν η ίδια τους η πραγματικότητα.

Δείτε εδώ το «Βιέννη, 1918»

Καλλίπολη 1915

Ο έξι μηνών πόλεμος στη χερσόνησο της Καλλίπολης που έδωσαν Γάλλοι, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Ινδοί στρατιώτες ήταν αποτέλεσμα λαθών της Βρετανίας. Αποδείχθηκε ότι οι αυτοκρατορικές προκαταλήψειςμεταφέρθηκαν στον στρατιωτικό σχεδιασμό που στοίχισε χιλιάδες ζωές και έφερε στο φως την ανικανότητα των Βρετανών στρατηγών. Οι Σύμμαχοι είχαν ήδη έρθει αντιμέτωποι με τα φονικά πυρά των πολυβόλων στη Γαλλία, παρ’ όλα αυτά έμειναν έκπληκτοι από την καταστροφική ισχύ λίγων μόνοτουρκικών όπλων στα σχεδόν ανυπεράσπιστα χαρακώματα. Αυτό το ωριαίο ντοκιμαντέρ αφηγείται την τραγική ιστορία και των δύο πλευρών με Τούρκους και Βρετανούς ειδικούς στον τόπο της μάχης.

Δείτε εδώ το «Καλλίπολη 1915»

Σίσι: Η Δολοφονία μιας Αυτοκράτειρας

Ο αναρχισμός απαιτεί μια ζωή χωρίς κράτος, χρήμα και σύνορα, βασισμένη σε ιδανικά όπως η ελευθερία, η λογική και η ισότητα. Οι οπαδοί αυτού του ριζοσπαστικού δόγματος επεδίωκαν να επιτύχουν τους στόχους τους δολοφονώντας μονάρχες, πολιτικούς άνδρες και αξιωματούχους της εκτελεστικής εξουσίας. Το 45λεπτο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την αντιμοναρχική, αντικρατική και αντιεξουσιαστική αναρχική σκηνή χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός θύματος, της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, και του δολοφόνου της, του Ιταλού αναρχικού Λουίτζι Λουκένι, και θέτει νέες προτεραιότητες. Η ταινία βασίζεται σε αρχειακά έγγραφα, πρωτόκολλα δίκης, ιστορικές φωτογραφίες, μανιφέστα, εφημερίδες, απομνημονεύματα και γραπτές παρακαταθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ημερολογίων της αυτοκράτειρας, των σημειώσεων του Λουκένι, της αλληλογραφίας μεταξύ αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ και Ελισάβετ πριν από το 1898, καθώς και των αναμνήσεων της τελευταίας κυρίας επί των τιμών της. Στην ταινία παρουσιάζεται μοναδικό ιστορικό υλικό από ταινίες των δεκαετιών του ’20 και του ’30, ενώ για πρώτη φορά γίνεται επεξεργασία στα τελετουργικά αρχεία της αυτοκρατορικής οικογένειας!

Δείτε εδώ το ≈Σίσι: Η Δολοφονία μιας Αυτοκράτειρας»

Τα Πρόσωπα της Ιστορίας

Κλεοπάτρα, Ιωάννα της Λωρραίνης, Μάρκο Πόλο, Oυίλιαμ Σαίξπηρ, Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων, ονόματα γνωστά και οικεία που έχουν αφήσει ανεξίτηλη την κληρονομιά τους ανά τους αιώνες. Άραγε πόσο καλά γνωρίζουμε την ιστορία τους; Πώς ήταν το αληθινό τους πρόσωπο; Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να μας αποκαλύψει νέα στοιχεία και να μας φέρει πιο κοντά σ’ αυτές τις εμβληματικές φιγούρες. Χάρη σε εικόνες τρισδιάστατης ανασύνθεσης, θα μπορέσουμε τελικά να ανακαλύψουμε αυτά τα ιστορικά πρόσωπα Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Δείτε εδώ το «Τα Πρόσωπα της Ιστορίας»

Στα Σύνορα

Το Borderline είναι μια συλλογή ντοκιμαντέρ αφιερωμένων σε έξι ενδιαφέροντα σύνορα που περιβάλλουν και χωρίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ακολουθώντας τα βήματα των ανθρώπων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με αυτά τα σύνορα, διερευνά τη σημασία των συνόρων και μας παρουσιάζει τα διλήμματα της σημερινής κοινωνίας. Επτά ταλαντούχοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες ερευνούν την καθημερινότητα έξι παραμεθόριων περιοχών στα όρια της Ευρώπης, παραθέτοντας ιστορίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη σημερινή σύνθετη ιστορία της Ευρώπης. Η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του Borderline, θέλει να συμβάλει στην κατανόηση των συνόρων, τη σχετικότητα της ελευθερίας μας, των πολιτιστικών και εθνικών ταυτοτήτων και τη δημιουργία νέων και κρίσιμων προοπτικών για την ευρωπαϊκή κοινωνία και το μέλλον της. Τα έξι επεισόδια αντιπροσωπεύουν την κοινωνική, πολιτιστική και γεωγραφική ποικιλομορφία της ηπείρου, αλλά και αποκαλύπτουν τις κοινές κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Δείτε εδώ το «Στα Σύνορα»

1945: Η Χρονιά που Άλλαξε ο Κόσμος

Ήταν η χρονιά που σημάδεψε τον 20ο αιώνα, οι δώδεκα μήνες που μεταμόρφωσαν τον κόσμο μας. Το 1945 έγιναν οι τελευταίες συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αρδέννες, η μάχη του Ειρηνικού, η πτώση του Βερολίνου. Το 1945 ήταν επίσης η χρονιά της τρομερής ανακάλυψης των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου, η χρονιά που έπεσαν οι ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία… Ήταν η ολοκλήρωση επτά χρόνων πολέμου, φρίκης και θανάτου. Το τέλος των συγκρούσεων προκάλεσε σκηνές λαϊκής αγαλλίασης σε ολόκληρο τον κόσμο- οι μεγάλες δίκες της Νυρεμβέργης και η δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών κατάφεραν να δώσουν ελπίδα στην ανθρωπότητα. Αλλά στο παρασκήνιο, η σκιά του Ψυχρού Πολέμου και το διακύβευμα της αποαποικιοποίησης είχαν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται. Χάρη στο εξαιρετικό αρχειακό υλικό και την ανάλυση των καλύτερων διεθνών εμπειρογνωμόνων, ξαναζήστε το 1945 όσο πιο κοντά γίνεται στα γεγονότα, για να κατανοήσετε καλύτερα πώς αυτοί οι 12 μήνες έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου… Και σημάδεψαν την ιστορία για πάντα.

Δείτε εδώ το «1945: Η Χρονιά που Άλλαξε ο Κόσμος»

Τρεις Γυναίκες στην Άγρια Δύση

Η Ιζαμπέλα ταξίδευε μόνη της στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση για πολλά χρόνια, συναναστράφηκε με εγκληματίες, πέρασε από δύσβατα μονοπάτια, αντιμετώπισε τιε δυσκολίες της ζωής στην άγρια φύση σε καιρούς που όλα αυτά θεωρούνταν απαγορευτικά για μια γυναίκα.

Δείτε εδώ το «Τρεις Γυναίκες στην Άγρια Δύση»

Βόλτα στην Αρχαία Ελλάδα

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός έχει αναμφισβήτητα επηρεάσει τον δυτικό κόσμο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία. Η συμβολή του στην επιστήμη, τη φιλοσοφία, την αρχιτεκτονική, την πολιτική και το δράμα είναι αισθητή καθημερινά στον σύγχρονο κόσμο. Στο ιστορικό μας ταξίδι θα εξερευνήσουμε την ελληνική μυθολογία, την αντιπαλότητα της Αθήνας και της Σπάρτης, τους Περσικούς πολέμους και τα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και εξετάζουμε τις μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές που έφεραν στο φως αυτές τις τοποθεσίες και τη διαμάχη που περιβάλλει την απομάκρυνση διάσημων εικόνων από τον αρχαίο κόσμο.

Δείτε εδώ το «Βόλτα στην Αρχαία Ελλάδα»

Media Τελευταίες ειδήσεις