Τρίτη, 13 Αυγ.
36oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Εικόνες από τις αυτοψίες κλιμακίων της πολιτικής προστασίας στα καμένα

Φωτιά στην Αττική: Εικόνες από τις αυτοψίες κλιμακίων της πολιτικής προστασίας στα καμένα

Αυτοψίες από συνεργεία της πολιτικής προστασίας στους Δήμους Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική.

Ομάδες της πολιτικής προστασίας έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης (13.08.2024) αυτοψία στα καμένα της Αττικής, με σκοπό να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι υποδομές και οι κατοικίες των περιοχών αυτών από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (11.08.2024).

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι στα σημεία και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτίρια με ζημιές από την πυρκαγιά στην Αττική.

Σήμερα, οι έλεγχοι αφορούν περιοχές των Δήμων Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με τους Δήμους.

Αυτή τη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί 20 κλιμάκια αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ.

Χθες, Δευτέρα πραγματοποίησαν αυτοψία στο Δήμο Μεγαραίων.

Αυτή τη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί 20 κλιμάκια αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ, ενώ το έργο συνεχίζεται όλη την ημέρα καθώς και τις επόμενες, ανάλογα και με τις υποδείξεις των Δήμων για τα ζημιές σε κτίρια.

«Υπάρχουν σπίτια με ζημιές, έχουμε και ολικά κατεστραμμένα. Ο κόσμος είναι ψύχραιμος, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε, οι μηχανικοί είναι εξειδικευμένοι με εμπειρία στις καταστροφές», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Κρατικής Αρωγής, Π. Καμπούρης.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πλατφόρμα arogi.gov εκτιμώ ότι θα ανοίξει άμεσα. Είμαστε ήδη σε επαφή με πολίτες και δήμους για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις