Τετάρτη, 14 Αυγ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Άρχισε η ενημέρωση της πλατφόρμας της «Κρατικής Αρωγής» για τα μέτρα οικονομικής στήριξης στους πληγέντες

Φωτιά στην Αττική: Άρχισε η ενημέρωση της πλατφόρμας της «Κρατικής Αρωγής» για τα μέτρα οικονομικής στήριξης στους πληγέντες

Άρχισε η ενημέρωση της πλατφόρμας της «Κρατικής Αρωγής» για τα μέτρα οικονομικής στήριξης στους πληγέντες της φωτιάς στη Βορειοανατολική Αττική.

Η σελίδα της «Κρατικής Αρωγής» ανανεώθηκε σήμερα (13.08.24) μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες, και υπάρχει ειδικά αναφορά στις πυρκαγιές στην Αττική (Αύγουστος 2024).

Κάνοντας κλικ κανείς σε αυτό σημείο, μπορεί να διαβάσει αναλυτικά τα νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, μέρος των οποίων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024. 

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές, ενώ αποστέλλονται άμεσα τα σχετικά έγγραφα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για ενημέρωσή τους για τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες.

Εφόσον, ανοίξουν τις αμέσως επόμενες μέρες η πλατφόρμα του arogi.services.gov.gr, οι πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2024, μπορούν -μεταξύ άλλων- να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση:

  1. για την επιδότηση προσωρινής στέγασης σας με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
  2. για την επιχορήγηση επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων
  3. για επισκευή κτιρίου χωρίς ιδιώτη μηχανικό

Το θεσμικό πλαίσιο για όλες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις μπορεί κανείς να το διαβάσει αναλυτικά στην σελίδα της gov.gr

Πρότυπα απαιτούμενων δικαιολογητικών για αιτήσεις επισκευής μικρής κλίμακας μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να τα διαβάσει εδώ.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις