Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4: Οδυνηρός αποκλεισμός σε αγώνα με συνεχείς ανατροπές στο σκορ

ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4: Οδυνηρός αποκλεισμός σε αγώνα με συνεχείς ανατροπές στο σκορ
eurokinissi

O ΠΑΟΚ σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ηττήθηκε στην Τούμπα με σκορ 4-3 από την Μάλμε και αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League σε ένα αγώνα που στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Στα πλέι οφ του Europa League θα παίξουν οι «ασπρόμαυροι» με σκοπό να μπουν στους ομίλους της δεύτερης τι τάξης διοργάνωση της Ευρώπης.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με επτά γκολ και δυο ανατροπές, ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τη νίκη, αυτοκτόνησε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με την Μάλμε να μην συγχωρεί τα λάθη των «ασπρόμαυρων».

Το πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό, αφού σε 45΄λεπτά αγώνα σημειώθηκαν 5 γκολ!

Η Μάλμε προηγήθηκε μόλις στο 10΄με κοντινή κεφαλιά του Νάνασι, μια εξέλιξη που έβαλε από νωρίς τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα τους, οι Θεσσαλονικείς σταδιακά ισορρόπησαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν στο 21΄να ισοφαρίσουν με εκπληκτικό γκολ του Τάισον.

Ο Βραζιλιάνος εξτέμ με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νταλίν για το 1-1. Αυτό ήταν μόνο το… ζέσταμα για τους φίλους του ΠΑΟΚ στη Τούμπα, καθώς ο Κουλιεράκης με ένα γκολ ποίημα σκόραρε έκανε 2-1, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 44ο λεπτό.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός με ένα σουτ από τα 40 μέτρα, είδε τη μπάλα να παίρνει απίθανα φάλτσα και «αναπαύεται» στην εστία της Μάλμε, με όλο το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι. Παρόλα αυτά στην αμέσως επόμενη φάση η Μάλμε με το Νάνασι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Κοτάρσκι δεν απέκρουσε καλά το αδύναμο σουτ του Σουηδού εξτρέμ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έρχεται ξανά σε ισορροπία. 

Ωστόσο το πρώτο μέρος επιφύλασσε και άλλη έκπληξη για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ζίβκοβιτς στο 45+3΄στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, επιχείρησε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, βλέποντας τη μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στα δίχτυα της Μάλμε για τρίτη φορά στο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Ο Λουτσέσκου θέλησε να «κλειδώσει» το παιχνίδι, με το Ρουμάνο τεχνικό να δίνει τη μπάλα στους Σουηδούς, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι. Οι γηπεδούχοι έχοντας στο μυαλό τους να κρατήσουν το σκορ 3-2 «έσβησαν» τον αγώνα και για δευτερόλεπτα ήταν αγκαλιά με τη νίκη – πρόκριση.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σε νεκρό χρόνο εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος της «ασπρόμαυρης» άμυνας και κατάφεραν στη τελευταία φάση του αγώνα να ισοφαρίσουν σε 3-3. Συγκεκριμένα ο Ζέτερστορμ είδε τη μπάλα να κοντράρει πάνω του μετά άσχημο διώξιμο του Καμαρά και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Κοτάρσκι, για να έρθει ένα ανέλπιστο γκολ στο παιχνίδι, που κανείς δεν περίμενε. 

Με αυτό τον τρόπο το 90λεπτο έληξε 3-3 και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, η αναμέτρηση έπρεπε να οδηγηθεί στην παράταση, προκειμένου να προκύψει νικητής.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετά τον τρόπου που ισοφαρίστηκαν ξεκίνησαν με «κομμένα» τα πόδια στο πρώτο μέρος της παράτασης, κάτι που η Μάλμε εκμεταλλεύτηκε. Στο 99΄ο Κρίστιανσεν βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι και αφού πέρασε τον Κροάτη τερματοφύλακα, πλάσαρε προ κενής εστίας για να κάνει το 4-3 και να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν ποτέ να επανέλθουν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί με 4-3 και να βλέπει το όνειρο του για είσοδο στην League Phase του Champions League να παίρνει αναβολή.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League, με σκοπό να μπορέσουν να προκριθούν στην δεύτερη τι τάξη διοργάνωση της Ευρώπης. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να βρεθεί στο Europa, o ΠΑΟΚ θα παίξει στο Conference League. Επόμενος αντίπαλος για τους «ασπρόμαυρους» θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Τσέλιε (Σλοβενία).

Από την πλευρά της η Μάλμε θα βρει μπροστά της μια εκ των Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Καμαρά, Κωνσταντέλιας (85′ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (49′ Μουργκ/101′ Τισουντάλι), Τόμας (73′ Τσάλοφ).

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν (113′ Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουζανέλο, Ρικς (60′ Μπολίν), Γιόνσεν, Πένια (106′ Μπεργκ), Νανάζι (79′ Κρίστιανσεν), Τέλιν (113′ Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88′ Αμπντί Αλί).
*Κίτρινη κάρτα αντίκρισε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου για διαμαρτυρία ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις