Τετάρτη, 14 Αυγ.
34oC Αθήνα

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο «αρχηγός» της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης

Χαλκιδική: Συνελήφθη ο «αρχηγός» της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης
Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Μετά την 19χρονη ομαδάρχισσα συνελήφθη και ο αρχηγός της κατασκήνωσης για τον θάνατο της 8χρονης το μεσημέρι της Τρίτης (13.8.2024) στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Σύμφωνα με το thestival, πρόκειται για τον 34χρονο, επικεφαλής της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική ή αλλιώς τον αρχηγό όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ο άνδρας οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14.8.2024) στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη, καθώς την Τρίτη είχε συλληφθεί η 19χρονη ομαδάρχισσα.

Η ομαδάρχισσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ώστε να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο της 8χρονης, ενώ σύμφωνα με το thestival.gr αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Το βράδυ της Τρίτης η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο της 8χρονης. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές θα εξετάσουν και τον ναυαγοσώστη της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του παιδιού στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό…

Το χρονικό

Όλα αποκαλύφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης. Τα παιδιά επέστρεψαν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση και λίγο αργότερα η ομαδάρχισσα αντελήφθη πως έλειπε το 8χρονο κορίτσι.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το παιδί εν τέλει βρέθηκε στον πάτο της πισίνας χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης στο παιδί παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης, ενώ στο σημείωσε έφτασε και μονάδα του ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο μετέφερε την 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις