Τετάρτη, 14 Αυγ.
32oC Αθήνα

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη σημαντική μετεγγραφή του Χάντερ Χέιλ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη σημαντική μετεγγραφή του Χάντερ Χέιλ
Eurokinissi

Παίκτης της μπασκετικής ΑΕΚ είναι με κάθε επισημότητα ο Χάντερ Χέιλ, με την Ένωση να ολοκληρώνει μια πολύ σημαντική κίνηση.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει από τη νέα μπασκετική σεζόν ο Χάντερ Χέιλ. Ο Αμερικανός γκαρντ και πρώτος σκόρερ της περσινής Basket League υπέγραψε συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο πρώην άσος του Προμηθέα θα εισπράξει ένα ποσό κοντά στις 300.000 για τη σεζόν που έρχεται (το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, πάνω και από αυτό του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας).

Η ΑΕΚ αναμένεται να κάνει ακόμη δύο ακόμη προσθήκες. Για τη θέση του αθλητικού σέντερ υποψήφιοι είναι ο 25χρονος Αμερικανός ΡεϊΚουάν Γκρέι (2,03μ.) και ο 32χρονος Καναδός Κεμ Μπιρτς (2,03μ.). Παράλληλα, αναζητείται ένας ξένος φόργουορντ.

Η σχετική ενημέρωση των “κιτρινόμαυρων”:

Η ΑΕΚ BETSSON BC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Χάντερ Χέιλ (Hunter Hale, 27 χρ., 1μ.91).

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χέιλ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1997 στο Michigan των Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην κομητεία Kalamazoo. Εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Λύκειο, ενώ στο Κολέγιο αγωνίστηκε σε Central Michigan (2015-2016), Grand Valley (2017-2019) και Winthrop Eagles, με τους οποίους αναδείχθηκε μάλιστα MVP της περιόδου 2019-20 στην Περιφέρεια Big South.

Τον Φεβρουάριο του 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Nelson Giants, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 26.9 πόντους ανά αγώνα, πρώτος στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του ξεκίνησε το 2021 από την Μπόρατς Τσάτσακ, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (22.3 πόντους μ.ό.) του σερβικού πρωταθλήματος, τη δεύτερη χρονιά (2022-2023).

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό και με το… καλημέρα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Stoiximan Basket League, με τον Προμηθέα Πάτρας. Στην Ευρώπη ήταν εξίσου εξαιρετικός, έχοντας κατά μέσο όρο 17.6 πόντους ανά αγώνα (4ος στη σχετική λίστα).

Χάντερ, καλώς ήρθες στην οικογένεια της «Βασίλισσας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις