Πέμπτη, 15 Αυγ.
30oC Αθήνα

Νορβηγία: Ο θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη φίλη του υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ

Νορβηγία: Ο θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη φίλη του υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ
AP Photo/Rpe/Albert Nieboer

Ο θετός γιος του πρίγκιπα Νορβηγίας και μελλοντικού βασιλιά της χώρας, του πρίγκιπα παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στη φίλη του «μετά από καβγά» ενώ ήταν «μεθυσμένος και υπό την επήρρεια κοκαΐνης και αλκοόλ».

Ο 27χρονος Marius Borg Hoiby, ο γεμάτος τατουάζ θετός γιος του πρίγκιπα Χάακον, ο οποίος είναι διάδοχος του νορβηγικού θρόνου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σωματική βλάβη και εγκληματική ζημία και μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Ανοίγοντας τα χαρτιά του για το βίαιο περιστατικό της 4ης Αυγούστου, μετά το οποίο πέρασε 30 ώρες υπό αστυνομική κράτηση, ο μηχανικός μοτοσικλέτας δήλωσε στην κρατικά ελεγχόμενη Νορβηγική Ραδιοφωνία (NRK) ότι πάσχει από «αρκετές ψυχικές διαταραχές».

Μιλώντας μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Oyvind Bratlien, είπε: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Διέπραξα σωματικές βλάβες και κατέστρεψα αντικείμενα σε ένα διαμέρισμα σε κατάσταση μέθης από αλκοόλ και κοκαΐνη μετά από έναν καβγά.

Ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας/Reuters

«Πάσχω από διάφορες ψυχικές διαταραχές, πράγμα που σημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατροφής μου και της ενήλικης ζωής μου, είχα και εξακολουθώ να έχω προκλήσεις. Έχω παλέψει με τη χρήση ουσιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι για το οποίο έχω κάνει θεραπεία στο παρελθόν».

Ο Borg Hoiby, γιος της πριγκίπισσας Mette-Marit από προηγούμενη σχέση, δήλωσε ότι τώρα θα συνεχίσει τη θεραπεία του και ότι «θα την πάρει πολύ σοβαρά».

Ζήτησε επίσης συγγνώμη από τη φίλη του για τις βίαιες ενέργειές του. Τον Ιούλιο, ο Borg Hoiby ανακοίνωσε τη σχέση του με τη Rebecca Helberg Arntsen.

Φωτογραφίες που φέρεται ότι τραβήχτηκαν από το διαμέρισμα της ερωμένης του στο Όσλο μετά τον καβγά έδειχναν ένα μαχαίρι καρφωμένο στον τοίχο και έναν σπασμένο πολυέλαιο.

«Η χρήση ναρκωτικών και οι διαγνώσεις μου δεν δικαιολογούν αυτό που συνέβη στο διαμέρισμα στο Frogner το βράδυ της Κυριακής του περασμένου Σαββατοκύριακου. Θέλω να είμαι υπεύθυνος για ό,τι έκανα και θα δώσω ειλικρινείς εξηγήσεις στην αστυνομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ζητήσω συγγνώμη από τη φίλη μου. Δεν της άξιζε ούτε αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, ούτε η ακραία πίεση από τον νορβηγικό και τον ξένο Τύπο στη συνέχεια».

Ο νεαρός ζήτησε επίσης συγγνώμη από την οικογένειά του για τις πράξεις του που «σας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό».

Ο Bratlien δήλωσε στο NRK ότι η δήλωση ήταν με τα λόγια του Borg Hoiby όπως επιθυμούσε και ότι δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Η δικηγόρος της γυναίκας, Mette Yvonne Larsen, δήλωσε στη VG: «Είναι καλό που μιλάει και παραδέχεται το πρόβλημα με τα ναρκωτικά και είναι χαρούμενη γι’ αυτό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις