Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγιόρκα

Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαγιόρκα
ΦΩΤΟ Twitter

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και πτήσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας κυρώθηκαν εξαιτίας καταιγίδας στη Μαγιόρκα.

Καταρρακτώδεις βροχές στις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία πλημμύρισαν δρόμους, ανάγκασαν ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προκάλεσαν την ακύρωση πτήσεων.

Παράλληλα, μονάδα των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε πως αναπτύχθηκε στη Μαγιόρκα για να βοηθήσει με την κατάσταση.

Η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET διατήρησε σήμερα πορτοκαλί συναγερμό σε ολόκληρη την περιοχή λόγων υψηλού κινδύνου να εκδηλωθούν καταιγίδες. Νωρίτερα είχε μειώσει το επίπεδο από τον κόκκινο συναγερμό.

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης ανακοίνωσαν ότι πιστεύουν πως τα χειρότερα έχουν περάσει, καθώς χθες, Τετάρτη, είχαν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

«Απαγορεύονται οι υπαίθριες δραστηριότητες», ανέφερε καταχώριση των υπηρεσιών άμεσης δράσης στο X, πρώην Twitter.

Πυροσβέστες ανέφεραν μέσω του Χ (πρώην Twitter) πως απέκλεισαν περιοχές στην κεντρική Πάλμα ντε Μαγιόρκα και απομάκρυναν 29 ανθρώπους από αμαξοστοιχία ανάμεσα στην Πάλμα και το Μανακόρ λόγω της πλημμύρας.

Περισσότερες από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια των Βαλεαρίδων αφότου ξέσπασε η καταιγίδα χθες, 14 Αυγούστου, και οι ακυρώσεις αναμενόταν να συνεχιστούν, ανακοινώθηκε από την Aena που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε στις 15 Αυγούστου ότι απομάκρυνε 12 ανθρώπους από την πόλη Σογέρ στη Μαγόρκα εξαιτίας των πλημμυρών.

Η περιφερειακή υπηρεσία άμεσης δράσης ανακοίνωσε πως δέχθηκε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες περίπου 180 κλήσεις που σχετίζονταν με την καταιγίδα. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί Φορμεντέρα και ένας ψαράς διασώθηκε από την ισπανική ακτοφυλακή, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις