Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Μάθιου Πέρι: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες για τον θάνατο του «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια»

Μάθιου Πέρι: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες για τον θάνατο του «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια»
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

Για τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Μάθιου Πέρι κατηγορούνται τελικά οι πέντε ύποπτοι που συνελήφθησαν νωρίτερα την Πέμπτη 15 Αυγούστου στην Καλιφόρνια. Ο τηλεοπτικός «Τσάντλερ» από την κορυφαία σειρά τα «Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός τον Οκτώβριο του 2023.

Πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο γιατρών και της Τζασβίν Σανγκά, μίας διαβόητης ντίλερ κεταμίνης και γνωστής ως «βασίλισσα της κεταμίνης», κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, που αγαπήθηκε σαν «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια».

Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας την Πέμπτη (15.08.2024), πρόκειται για δύο γιατρούς από την Καλιφόρνια, τη «βασίλισσα της κεταμίνης», Τζασβίν Σανγκά, τον φερόμενο ως διανομέα ναρκωτικών και τον προσωπικό βοηθό που ζούσε με τον ηθοποιό, όπως μετέδωσε το NBC NEWS.

Η έρευνα των Αρχών της Καλιφόρνιας έφερε στο φως ένα «μεγάλο εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης, που παρείχε την ουσία στον Matthew Perry.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023, οπότε και πέθανε, ο Matthew Perry αγόρασε 20 φιαλίδια κεταμίνης για 55.000 δολάρια.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του κ. Πέρι για να πλουτίσουν. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος», δήλωσε ο εισαγγελέας, Μάρτιν Εστράδα, απαγγέλοντας τις κατηγορίες.

Μάλιστα, ένας από τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, ο Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια, είχε γράψει σε μήνυμά του: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», αναφερόμενος στον διάσημο ηθοποιό.

Ο εισαγγελέας Εστράδα αποκάλυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι αντάλλαξαν μηνύματα λίγο μετά τον θάνατο του Πέρι, αναφερόμενοι στην κεταμίνη ως αιτία θανάτου.

Ο Matthew Perry πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών.

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς τα «Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.

Η κεταμίνη, που μερικές φορές χρησιμοποιείται καταχρηστικά για τόνωση ή ευφορία, είχε ληφθεί από τον «Τσάντλερ» υπό επίβλεψη στο πλαίσιο συνεδριών θεραπείας για κατάθλιψη. Όμως, ο ηθοποιός «ανέπτυξε εθισμό στην κεταμίνη το φθινόπωρο 2023», σύμφωνα με τον Εστράντα.

φωτογραφία: Reuters

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις