Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ιμάνι Κελίφ: Η χρυσή Ολυμπιονίκης που κατηγορήθηκε πως είναι άντρας έβαλε μακιγιάζ και ποζάρει σαν μοντέλο

Ιμάνι Κελίφ: Η χρυσή Ολυμπιονίκης που κατηγορήθηκε πως είναι άντρας έβαλε μακιγιάζ και ποζάρει σαν μοντέλο
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιμάνι Κελίφ ήταν ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας στην κατηγορία των 66 κιλών των γυναικών, πόζαρε σαν μοντέλο της Beauty Code.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Beauty Code στο Instagram, η πυγμάχος Ολυμπιονίκης του Παρισιού, η Ιμάνι Κελίφ, φαίνεται να δίνει δεξί κροσέ προς την κάμερα, προτού ποζάρει με ένα ροζ, φλοράλ outfit με ασορτί σκουλαρίκια, ροζ eyeliner και lip gloss σαν μοντέλο.

Με αυτή της τη στιλιστική επιλογή, η Κελίφ θέλησε να αγκαλιάσει και τη γυναικεία πλευρά της.

Και αυτό επειδή η συμμετοχή της νεαρής Αλγερινής στο αγώνισμα της πυγμαχίας γυναικών αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ιδίως αφότου η Ιταλίδα μαχήτρια Άντζελα Καρίνι έχασε μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα στο ρινγκ.

«Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα. Έχω ζήσει ως γυναίκα. Διαγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», διακηρύσσει η Ιμάνι Κελίφ.

Η Κελίφ, όπως και η Ταϊβανέζα Λιν Γιου Τινγκ, είχε αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 από την IBA, αφού φέρεται να απέτυχε σε έλεγχο καταλληλόλητας φύλου.

Ωστόσο, η Αλγερινή πυγμάχος αποστασιοποιήθηκε από τον θόρυβο και κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beauty code (@beauty.code.officiel)

«Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα. Έχω ζήσει ως γυναίκα. Διαγωνίστηκα ως γυναίκα – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», υπερασπίστηκε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιμάνι Κελίφ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις