Παρασκευή, 16 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σεισμός 6,1 βαθμών στην Ταϊβάν – Βίντεο από το χτύπημα του Εγκέλαδου

Σεισμός 6,1 βαθμών στην Ταϊβάν – Βίντεο από το χτύπημα του Εγκέλαδου
ΦΩΤΟ USGS ( Αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών)

Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε την Παρασκευή (16.08.2024) στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός στην Ταϊβάν δεν προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του USGS, ο σεισμός καταγράφτηκε στις 07:35 (02:35 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,4 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά της πόλης Χουάλιεν.

Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν από πλευράς της εκτίμησε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί και το εστιακό βάθος 9,7 χιλιόμετρα.

Η υπηρεσία έστειλε προειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων καλώντας τους να «παραμείνουν ψύχραιμοι και να καταφύγουν σε ασφαλές σημείο κοντά τους».

Περίπου στις 08:00 (03:00 ώρα Ελλάδας), η πυροσβεστική διαβεβαίωσε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως δεν της αναφέρθηκε «καμία ζημιά» εξαιτίας του σεισμού.

Η νήσος πλήττεται συχνά από σεισμούς, βρίσκεται κοντά σε περιοχή όπου συναντιούνται δυο τεκτονικές πλάκες.

Την 3η Απριλίου έπληξε την ορεινή κομητεία Χουάλιεν σεισμός 7,4 βαθμών, ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις