Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

«Κόντρα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα καμένα της Αττικής

«Κόντρα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα καμένα της Αττικής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μια ανάρτησή του στο X, σχολίασε την επίσκεψη που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, στις περιοχές που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά της Αττικής. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη ΝΔ…

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έγραψε μεταξύ άλλων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προγραμματίζει να πάει στα καμένα την επόμενη Τρίτη, «δέκα μέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Να προλάβει η προπαγάνδα να βρει λίγο πράσινο που απέμεινε για να τον βάλει μπροστά να κάνει δήλωση». 

Στην ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάνε μαζί στα καμένα για να τον «ξεναγήσει» καθώς ο ίδιος ήταν εκεί επί 4 μέρες. Τονίζει επίσης ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ζητούν από τον πρωθυπουργό την αποπομπή Κικίλια, σχολιάζοντας: «Όμως πώς ο Νέρωνας 1 να διώξει τον Νέρωνα 2;».

Μαρινάκης: Λογικό… αφού αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία

Η απάντηση από την μεριά της ΝΔ δεν άργησε να έρθει, μέσω του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer» ανέφερε η ανακοίνωση.

Και συνέχισε:

«Πάμε τώρα στην ουσία που αφορά και τους πολίτες: Για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών (άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που κατέστη εφικτό 20 συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής αποτελούμενα από πάνω από 60 μηχανικούς ξεκίνησαν τις αυτοψίες), οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες.

Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις