Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Κουρσκ: Βίντεο από την στιγμή που οι Ουκρανοί ανατινάζουν την γέφυρα Σέιμ

Κουρσκ: Βίντεο από την στιγμή που οι Ουκρανοί ανατινάζουν την γέφυρα Σέιμ

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η Ουκρανία στη Ρωσία μετά την ανατίναξη της γέφυρας Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δημοσίευσε βίντεο από την στιγμή που η γέφυρα Σέιμ στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας γίνεται σκόνη από τα εκρηκτικά.  Στο βίντεο διακρίνεται ένα πυκνό σύννεφο καπνού μετά την έκρηξη και μετά η γέφυρα να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Με αυτή τους την ενέργεια οι ουκρανικές δυνάμεις εμπόδισαν την διαδικασία εκκένωσης των πληθυσμών της περιοχής.

Η μαζική εκκένωση βρισκόταν την Παρασκευή (16.08.2024) σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλουσκόφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι μετά την ουκρανική εισβολή.

 

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους.

«Για πρώτη φορά, η περιφέρεια του Κουρσκ επλήγη από δυτικής κατασκευής εκτοξευτήρες ρουκετών, πιθανόν αμερικανικούς HIMARS», δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μέσω του Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Γκλούσκοβο, η γέφυρα καταστράφηκε εντελώς και σκοτώθηκαν εθελοντές που βοηθούσαν τον πληθυσμό που απομακρυνόταν».

Την ίδια ώρα η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε δήλωσή της στο Telegram πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ καταρρίφθηκαν πάνω από έξι περιφέρειες στη νότια και την κεντρική Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις