Σάββατο, 17 Αυγ.
33oC Αθήνα

Θάνατος 8χρονης σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική: Καταθέσεις παιδιών για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα

Θάνατος 8χρονης σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική: Καταθέσεις παιδιών για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα
ΦΩΤΟ istock

Η 8χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, με τους δικούς της ανθρώπους, να περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για την τραγωδία.

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης που βρέθηκε νεκρή στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Η ανήλικη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου του 2024, στον πάτο της πισίνας. Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση. Όταν η ομαδάρχισσα αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, άρχισε να την ψάχνει. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι.

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα έχουν συλλέξει καταθέσεις από όλους τους ενήλικες, όχι όμως από τα παιδιά, τους φίλους και τους κατασκηνωτές που ήταν μαζί με την ανήλικη.

Αυτό αναμένεται να γίνει από κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την σχετική εμπειρία, φυσικά παρουσία παιδοψυχολόγου. Σκοπός να δοθεί απάντηση στο πότε και πώς διέφυγε της προσοχής, τόσο της ναυαγοσώστριας όσο και της ομαδάρχισσας, αλλά και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα τόσο μέσα όσο και γύρω από την πισίνα.

Όπως ανέφεραν πηγές στο thestival.gr, οι καταθέσεις των παιδιών θεωρούνται κρίσιμες, ενώ όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να κλείσει και η δικογραφία προκειμένου να σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις επόμενες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκτάχρονο αγγελούδι.

Μέχρι αυτή την ώρα, η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά, τη στιγμή, που έχουν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της. Μέχρι στιγμής, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος και αναμένεται η κλήση του από τον Εισαγγελέα όταν σχηματιστεί δικογραφία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το κοριτσάκι παραμένουν άγνωστες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς είτε δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και επήλθε το μοιραίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, τονίζουν πως προτίμησαν να τα αφήσουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους, μίλησαν μαζί τους και τα συμβούλεψαν να είναι ψύχραιμα.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς της 8χρονης

Καταβεβλημένοι ψυχολογικά οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν τους καλύπτουν. «Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Εγώ πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από βδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», λέει ο παππούς της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της 8χρονης βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της.

Την ίδια ώρα που η προανάκριση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, κλιμάκια της Περιφέρειας του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κατασκήνωσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις