Δευτέρα, 19 Αυγ.
31oC Αθήνα

Αφιέρωμα του ERTFLIX στον Έλβις Πρίσλεϊ

Αφιέρωμα του ERTFLIX στον Έλβις Πρίσλεϊ

Το ERTFLIX θυμάται την εντυπωσιακή αλλά και πολυτάραχη ζωή του «Βασιλιά» Έλβις Πρίσλεϊ μέσα από ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ σε δύο μέρη, αλλά και την αξέχαστη ερμηνεία του στην ταινία «Μια νύχτα με τον Presley».

«Elvis Presley: The Searcher» (2018)

Ήταν ένα αγόρι που μεγάλωσε για να γίνει ο μεγαλύτερος αστέρας της μουσικής. Στην πορεία, απορρόφησε ένα εντυπωσιακό φάσμα επιρροών, δημιουργώντας έναν επαναστατικό ήχο στην ισόβια αναζήτησή του για αυτοέκφραση.

Ακολουθώντας το δημιουργικό του ταξίδι από την παιδική του ηλικία μέχρι το τέλος, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά πλάνα από το εσωτερικό της Γκρέισλαντ, του εμβληματικού σπιτιού του Έλβις, καθώς και περισσότερες από 20 νέες συνεντεύξεις από πρωτογενείς πηγές με μουσικούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες που τον γνώριζαν ή που επηρεάστηκαν βαθιά απ’ αυτόν.

Μεταξύ αυτών που προσφέρουν πληροφορίες για τον «Βασιλιά»: η Πρισίλα Πρίσλεϊ, η πρώην σύζυγος του Έλβις, ο κιθαρίστας του Σκότι Μούρι, και μουσικοί όπως ο Τομ Πέτι, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Ρόμπι Ρόμπερτσον.

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ περιγράφει λεπτομερώς την πρώιμη ζωή του Έλβις στο Τουπέλο του Μισισιπή και την πρωτοφανή του άνοδο. Το δεύτερο μέρος αρχίζει με την επιστροφή του στην πατρίδα του μετά την απόλυσή του από τον στρατό και την αντιμετώπιση μιας ραγδαία μεταβαλλόμενης ποπ μουσικής σκηνής.

Σκηνοθεσία: Τομ Ζίμνι

«Μια Νύχτα με τον Presley» (1965) / (Tickle Me)

Ο Λόνι Μπιλ είναι ένας τραγουδιστής αναβάτης του ροντέο, ο οποίος βρίσκει δουλειά σε ένα ακριβό ράντσο, το οποίο φιλοξενεί πλούσια φινετσάτα κορίτσια. Η ιδιοκτήτρια, Βέρα Ράντφορντ, τον προσλαμβάνει ως σταβλίτη.

Η όμορφη προπονήτρια φυσικής κατάστασης Παμ Μέριτ έχει ένα γράμμα από τον μακαρίτη τον παππού της που την κατευθύνει σε μια κρυψώνα χρυσού στην πόλη-φάντασμα Σιλβεράντο. Ο σερίφης και η συμμορία του μαθαίνουν για το γράμμα και σχεδιάζουν να της το πάρουν.

Σκηνοθεσία: Νόρμαν Τόρογκ
Πρωταγωνιστούν: Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόσελιν Λέιν, Τζούλι Άνταμς, Τζακ Μάλανεϊ.

Media Τελευταίες ειδήσεις