Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar με πυροβολισμούς και τραυματίες

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar με πυροβολισμούς και τραυματίες

Πεδίο μάχης έγινε ένα beach bar στη Χαλκιδική, με πρόσχημα όπως φαίνεται, ότι καθυστέρησε η παράδοση μιας παραγγελίας.  Πυροβολισμοί και χτυπήματα μπροστά σε έντρομους θαμώνες.

Άρωμα βουλγαρικής μαφίας πίσω από την αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στην Χαλκιδική. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οι εμπλεκόμενοι είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και τα πράγματα ξέφυγαν, με θαμώνες του καταστήματος, να τρέχουν για να σωθούν. Το επεισόδιο προβάλλεται εκτενώς από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, που εστιάζουν στο παρασκήνιο και την αθέατη όψη των όσων έγιναν. Εντός συνόρων οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, σε βίντεο ντοκουμέντο, δείχνουν ένα μέρος από τα όσα έγιναν.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καυγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Στο κατάστημα μπαίνει μία ομάδα από 6 μπράβους και η σύρραξη γενικεύεται. Τα τραπέζια αδειάζουν και ο κόσμος αρχίζει να τρέχει. Η άγρια συμπλοκή συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με τους Βούλγαρους πελάτες να ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του μπαρ, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο συνεχίζουν να χτυπούν αλύπητα, ακόμη και όταν πια είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αδύναμος να αντιδράσει.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024. Παρέα πέντε ατόμων από τη Βουλγαρία φέρεται να επιτέθηκε στον επίσης βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτη γνωστού beach bar, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παραγγελία τους. Το επεισόδιο δεν άργησε να πάρει διαστάσεις μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων που δεν ήξεραν πώς να προφυλαχθούν.

Οι δράστες άρχισαν να ξυλοκοπούν άγρια τον σερβιτόρο, ενώ έβγαλαν ρόπαλα και μαχαίρια. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τρεις μπράβοι του μαγαζιού, υπηκοοι Βουλγαρίας και εκείνοι, που έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, άνοιξαν πυρ εναντίον της παρέας, τραυματίζοντας 3 άτομα το ένα σοβαρά, αφού δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο.

Σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστοί άνθρωποι του υποκόσμου της γειτονικής χώρας. Αμέσως η περιοχή γέμισε από αστυνομικούς οι οποίοι μπήκαν στο παραλιακό μπαρ προκειμένου να συλλάβουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 5 ατόμων, ενώ έχουν ταυτοποιήσει έναν ακόμη δράστη και αναζητούν άλλα δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, να πρόκειται για προστριβές, μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας, που έφτασαν στο σημείο να λύσουν τις διαφορές τους με όπλα και πως η καθυστέρηση της παραγγελίας, είναι μόνο η αφορμή.

Σύμφωνα και με τον βουλγαρικό τύπο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, που διατηρεί κατάστημα εστίασης και στη Σόφια, το οποίο είναι στέκι της βουλγαρικής ελίτ, αλλά και βουλευτών της γειτονικής χώρας, είναι φίλος με τον αρχηγό της παρέα των 5 που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, ο οποίος αναφέρεται με το παρατσούκλι, “ο Βέλγος”.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και όλο το βίντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν είχε προηγηθεί και κάτι άλλο μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι πέντε συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις