Κυριακή, 18 Αυγ.
32oC Αθήνα

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στους Φούρνους Ικαρίας προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (17.08.2024).

Με το πρώτο φως της ημέρας στους Φούρνους Ικαρίας άρχισαν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς και εναέρια μέσα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτής της 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά έχει κάψει γύρω στα 7.000 στρέμματα.  Η φωτιά πέρασε μέσα από κάποιες αυλές σπιτιών στο καμάρι και από τον περίγυρο της εκκλησίας του Αγίου ταξιάρχη.

Η φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας που ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (17.08.2024) στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι και αμέσως επεκτάθηκε.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος αλλά και αλιευτικά σκάφη.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν μεταφερθεί από το Καμάρι στο νησάκι του Αγίου Μηνά 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκίνησε η φωτιά, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους το οποίο έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις