Κυριακή, 18 Αυγ.
35oC Αθήνα

Χαλκιδική: Από οξεία αμυγδαλίτιδα υπέφερε το 8χρονο παιδί που πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χαλκιδική: Από οξεία αμυγδαλίτιδα υπέφερε το 8χρονο παιδί που πέθανε μπροστά στους γονείς του

Το άτυχο παιδί πέθανε στο σπίτι που έμενε με τους γονείς του, στην Χαλκιδική. Τις τελευταίες μέρες είχε οξεία αμυγδαλίτιδα. Ήδη έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από ιατροδικαστή.

Ανείπωτος ο πόνος για τους γονείς και τους στενούς συγγενείς του 8χρονου παιδιού, που πέθανε στην Χαλκιδική, πρόωρα και αναπάντεχα. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να αποσαφηνίσει πλήρως το αίτιο θανάτου, με την οικογένεια να παραμένει συντετριμμένη. Το ανήλικο αγόρι βρισκόταν στην Ιερισσό για διακοπές και πριν από λίγες μέρες αρρώστησε. Είχε οξεία αμυγδαλίτιδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία με τον δήμαρχο Αριστοτέλη να δηλώνει συγκλονισμένος.

Ο θάνατος του παιδιού σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (17/08/2024) στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Ιερισσό, με το 8χρονο αγόρι να καταρρέει μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα στο σημείο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στο άτυχο παιδάκι, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Ιερισσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το παιδί είχε αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις πως του γύρισε σε οξεία περικαρδίτιδα. Πρόκειται μάλιστα για οικογένεια που διαθέτει εξοχικό στην Ιερισσό και επισκέπτεται την περιοχή τα καλοκαίρια.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, αναφέρει στο Thesstoday.gr ότι «πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι. Ένας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία – νεκροτομή, μας άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία.

Όλοι είναι συγκλονισμένοι παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού. Επειδή έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ, ήρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα δυστυχώς η επόμενη πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το παιδί κατέληξε».

Το αγοράκι μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου χθες το βράδυ κατέληξε. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις