Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Λιτόχωρο: Δυο προσαγωγές για τη φωτιά, παραμένει η πυροσβεστική στο σημείο

Λιτόχωρο: Δυο προσαγωγές για τη φωτιά, παραμένει η πυροσβεστική στο σημείο
eurokinissi

Έσβησε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας στο Λιτόχωρο μετά από επιχείρηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (επίγειων και εναέριων), υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του δήμου Κατερίνης.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου-Ολύμπου, με τον αρμόδιο δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στο Λιτόχωρο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ώστε σε ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων να υπάρξει άμεση καταστολή τους.

Στην ανακοίνωσή του δήμου Δίου-Ολύμπου, επισημαίνεται ότι για την κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου, καθώς επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, στο σημείο επιχείρησαν παράλληλα, από την πρώτη στιγμή πέραν των προαναφερόμενων, προσωπικό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντές.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω της ανακοίνωσής του ευχαριστεί τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την άμεση διάθεση των εναέριων μέσων και τους πυροσβέστες «που με υπεράνθρωπες προσπάθειες δούλεψαν στοχευμένα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία του δήμου, «που βρίσκονταν στο σημείο από την αρχή, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες», υπογραμμίζεται .

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί επίσης την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο για τη διάθεση υδροφόρων, τους εθελοντές όπως και την αστυνομία, για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθειά τους. Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο δήμος Δίου -Ολυμπου σημειώνει ότι το «112» ήχησε προληπτικά, για να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Επισημαίνεται ότι η πυροσβεστική υπηρεσία εξακολουθεί να έχει το προαναφερόμενο συμβάν σε μερικό έλεγχο, μέχρι να αποχωρήσουν από το σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δύο προσαγωγές για τη φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακρίσεις δύο ατόμων που προσήχθησαν από τις αρχές, ως υπεύθυνοι για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η πυρκαγιά, κινητοποίησε άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε εξοχική κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ντελάλη», οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν στην περιοχή και φέρεται να εκτελούσαν αγροτικές εργασίες κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από αμέλεια κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις