Δευτέρα, 19 Αυγ.
28oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ήττα και γκέλα ολκής για τους «πράσινους» στην πρεμιέρα της Super League

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ήττα και γκέλα ολκής για τους «πράσινους» στην πρεμιέρα της Super League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2024-25 στη Super League και το… πλήρωσε, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στην πρεμιέρα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο άφησε εκτός 9 από τους παίκτες που άρχισαν το ματς με τον Άγιαξ και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… αριστερό τη σεζόν στη Super League. Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Ζέκα με απευθείας κόκκινη κάρτα και σκόραρε με τον Κρεσπί στο 52′, φθάνοντας σε μία εντυπωσιακή νίκη στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης έδωσαν καλό ρυθμό στο ματς από τα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας ένα γκολ και δημιούργησαν από νωρίς ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Οι “Αρκάδες” βρέθηκαν μάλιστα πρώτοι κοντά σε ένα τέρμα, με τον Άνταμ να αστοχεί για λίγα εκατοστά σε κεφαλιά στο 18′, για να ακολουθήσει ένα γκολ που δεν μέτρησε από τον Παναθηναϊκό.

Στο 20′ ο “κεφάτος” Τετέ έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και πλάσαρε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ από το βοηθό διαιτητή και το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση, διατηρώντας το 0-0 στην αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες είχαν στη συνέχεια από μία ακόμη καλή φάση για γκολ, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το καλό σουτ του Μπαρτόλο για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γερεμέγιεφ να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Τετέ στο 41′

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης να πηγαίνουν ισόπαλοι στα αποδυτήρια, για να ακολουθήσει ένα επεισοδιακό δεύτερο μέρος.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να “πιέσουν” στο ξεκίνημα, αλλά οι “Αρκάδες” τους… σκότωσαν στην πρώτη τους αντεπίθεση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Κρεσπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο Ζέκα τον ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης με αποτέλεσμα να δεχθεί την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι με 10 παίκτες, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα αμέσως μετά, με τον Κρεσπί να σκοράρει από το φάουλ, με απευθείας εκτέλεση, η οποία νίκησε τον Λοντίγκιν, που δεν είχε καλή αντίδραση.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έριξε στη συνέχεια στο ματς αρκετούς βασικούς, όμως φάνηκε να είναι αργά. Με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει κόντρα στον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος σπατάλησε μάλιστα ευκαιρίες και για ένα δεύτερο δικό του γκολ.

Οι “πράσινοι” είχαν από την πλευρά τους ελάχιστες στιγμές για να φθάσουν στην ισοφάριση, με τους Βαγιαννίδη και Γερεμέγιεφ να αστοχούν στις καλύτερες εξ αυτών. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αντίθετα και ένα γκολ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ, διατηρώντας τελικά τη νίκη, έστω και με το 1-0.

Μετά τον αποκλεισμό στο Europa League έτσι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… αριστερό και τη σεζόν στη Super League, πηγαίνοντας πια με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο ματς με τη Λανς για το Conference League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60′ Γεντβάι), Μαξ (80′ Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Βιλένα (60′ Μπακασέτας), Τετέ (69′ Μαντσίνι), Μαξίμοβιτς, Τζούριτσιτς (60′ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ.

Asteras Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς) : Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82′ Τζανδάρης), Μούμο (74′ Ρέτζιτς), Καλτσάς, Μπαρτόλο (90’+2′ Ζουγλής), Κρέσπι (90’+2′ Αλβάρες), Άνταμ (74′ Μάντζης).

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται πια στο ματς με τη Λανς στο Conference League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις