Δευτέρα, 19 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ισπανία: Κουκουλοφόρος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 11χρονο – Του επιτέθηκε μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Ισπανία: Κουκουλοφόρος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 11χρονο – Του επιτέθηκε μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ισπανική αστυνομία της για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός αγοριού 11 ετών μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Το θύμα της άγριας δολοφονίας στην Ισπανία, φέρεται να έπαιζε με άλλα παιδιά όταν δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από άτομο που φορούσε κουκούλα.

Η επίθεση συνέβη στο Mocejón, κοντά στην πόλη Τολέδο, στην κεντρική Ισπανία, το πρωί της Κυριακής (18.08.2024).

Ο ύποπτος, που φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 18, που στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο RTVE, κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 10:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας). Όπως ανέφερε, δώδεκα περιπολίες αναζητούν τον ύποπτο ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ένα ελικόπτερο.

Το απόγευμα της τραγωδίας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο για ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του αγοριού.

Ο δήμαρχος του Mocejón, Concepción Cedillo, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι μια θλιβερή μέρα, με μια πόλη συντετριμμένη από τον πόνο, και αν κάθε δολοφονία είναι οδυνηρή, πόσο μάλλον η δολοφονία ενός αθώου παιδιού που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του σήμερα το πρωί».

Η πόλη, με πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκων, πρόκειται να κηρύξει τριήμερο πένθος, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Milagros Tolon, εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή Castilla-La Mancha, σημείωσε με ανάρτηση στην πλατφόρμα X: «Με μεγάλη θλίψη λαμβάνω την είδηση της δολοφονίας ενός ανηλίκου στο #Mocejón (Τολέδο) μετά από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο. Η Πολιτική Φρουρά έχει αναπτύξει ευρεία επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη.

Όλη μου η αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του θανόντος, καθώς και στους κατοίκους του Mocejón».

Ο Emiliano Garcia-Page, πρόεδρος της περιφέρειας Castilla-La Mancha, δήλωσε συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Mocejón και ευχήθηκε να βρεθεί σύντομα ο δράστης.

«Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να οδηγήσουν σε μια δίκαιη τιμωρία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις